vineri, 29 martie, 2024

Povestea tanarului care a gasit zeci de mii de euro intr-un dulap! Ce a facut cu ei, reprezinta un gest superb

Distribuie:

Publicat:

Un roman a trait socul vietii dupa ce a gasit, intr-o mobila la mana a doua, o adevarata comoara. Barbatul a povestit pentru „Adevarul” experienta traita. Samuel Stanici, un tanar de 33 de ani din Timis, crescut intr-o familie cu 12 copii si la randul sau tata a patru copii, muncitor in constructii si ocazional in agricultura, in Belgia, a trait o experienta de povestit nepotilor. In urma unui anunt de pe site-ul Olx, Samuel, care locuieste in prezent in satul Bichigi din Timis, a cumparat de la un barbat din Arad o piesa de mobilier la mana a doua. Samuel povesteste ca inainte de a plati mobila a deschis usile si s-a uitat inauntru, dar nu a vazut nimic. Nici cand a incarcat mobila, nici cand a descarcat-o acasa, nici cand a pus-o pe pozitie nu ar fi auzit nimic suspect. Dupa o saptamana, unul dintre copii, jucandu-se la dulap, a gasit in interior o cutie metalica.

Samuel si sotia lui au suferit un soc cand au vazut cutia „burdusita“ cu bancnote de 500 de euro. Cei doi soti s-au apucat sa numere banii si a rezultat suma de 95.000 de euro. Din acel moment, Samuel nu a mai avut liniste. „A fost un soc mare. Cand am vazut prima data situatia, nu stiam ce se intampla. Prima data am crezut ca nu e real. Dupa 10 minute ma intrebam daca e realitate ce se intampla. Nu a fost usor. Adevarul e ca nu m-am bucurat, a fost un stres, pentru ca nu stiam ce e cu banii. Toata noaptea nu am dormit. Nicio clipa nu m-am gandit ca sunt banii mei. Aveam impresia ca toate masinile se opresc la mine la poarta. Bine ca am avut sotia si am mai povestit cu ea. A fost foarte greu. Aveam impresia ca m-a pus cineva la proba, ca vine o mafie la mine. Nu mai stiam cum sa o scot la capat“, povesteste tanarul.

In cautarea beneficiarului real
Framantat ca nu stie ce sa faca cu banii, Samuel l-a sunat pe Mircea, un prieten al sau de la biserica penticostala din Bichigi. Samuel si Mircea au stabilit un plan dupa care sa il caute pe posesorul real al banilor. „Ma gandeam ca poate banii nu sunt ai celui de la care am cumparat mobila, poate a stat in chirie. Eu am vrut sa fiu sigur suta la suta ca banii merg acolo unde trebuie“, a declarat Samuel. Ca sa isi ajute prietenul sa il gaseasca pe beneficiarul real al banilor, Mircea si-a luat o zi libera de la lucru, iar cei doi au mers la Arad. Au intrebat prin vecini si au aflat ca tanarul care a vandut mobila a mostenit casa de la tatal sau si, pentru ca o renova dupa gustul sau, a pus in vanzare mobilierul din casa. Cu aceste informatii, cei doi prieteni au trecut la nivelul urmator si l-au contactat pe vanzatorul mobilei. Dupa ce l-au descusut, incercand sa afle care este relatia cu tatal sau, Mircea si Samuel au aflat ca „in ultima perioada tanarul si tatal sau au avut o relatie buna“, iar cei doi au ajuns la concluzia ca tanarul este beneficiarul real al banilor, proveniti cel mai probabil din vanzarea unor proprietati detinute de tatal sau. Atunci i-au spus ca au gasit in mobila niste bani. Nu i-au spus despre ce suma este vorba, chemandu-l la Bichigi sa ii inmaneze banii.

„Rar mai gasesti asa oameni“
Contactat de „Adevarul“, proprietarul mobilei si al banilor, care a dorit sa isi pastreze anonimatul, a declarat ca nu stia de cei 95.000 de euro detinuti de tatal sau. Barbatul l-a recompensat pe Samuel cu suma de 9.500 de euro a declarat ca a fost profund impresionat de gestul tanarului. „A fost un gest foarte frumos. L-am apreciat mult. Putea sa pastreze banii, dar a decis sa ii returneze. M-a miscat. Rar mai gasesti asa oameni“, a declarat barbatul din Arad. Samuel a declarat ca nu avea pretentia sa fie recompensat pentru gestul sau, dar suma pe care a primit-o i-a fost de mare ajutor, reusind sa isi achite niste datorii si sa isi monteze centrala la casa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img