sâmbătă, 20 aprilie, 2024

PR-ul lui Klaus Iohannis a incasat ilegal 50.000 de euro de la Elena Udrea

Distribuie:

Publicat:

Judecatorii care au condamnat-o pe Elena Udrea la sase ani de inchisoare, in dosarul „Gala Bute”, afirma in motivarea deciziei ca Felix Tataru, omul care s-a ocupat in mai multe campanii electorale de imaginea presedintilor Basescu si Iohannis, a incasat ilegal 50.000 de la Elena Udrea.

Jurnalistul Catalin Tolontan relateaza episodul pe tolo.ro. Felix Tataru a fost audiat ca martor in „Gala Bute” chiar la ultima infatisare a dosarului, cea din 1 martie 2017. Procurorii au sustinut ca, in 2011, Tataru a incasat 50.000 de euro cash, bani proveniti din mita de 10% pe care oamenii Elenei Udrea o luau de la firmele care primeau lucrari cu Ministerul Dezvoltarii.

Felix Tataru a negat. Acesta a recunoscut ca a lucrat pentru PD-L Bucuresti, in 2011, cand a fost aleasa sefa Elena Udrea, si ca a luat 150.000 de euro, dar totul legal, pe contract. Din partea PD-L, contractul e semnat de Elena Udrea, din partea agentiei de publicitate Map Advertising SRL, de Felix Tataru. Tataru a fost contrazis de alti martori, dar si de nesincronizarile pe care instanta le-a remarcat in acte, chiar in timpul sedintei de judecata.

„Inalta Curte apreciaza ca declaratia martorului Tataru Constantin Felix prin care acesta neaga primirea sumei de 50.000 euro prin intermediul martorului Munteanu Radu este nesincera, in raport cu declaratiile acestui martor, ce se coroboreaza cu declaratiile inculpatilor Breazu Liberiu Tudor, Topoliceanu Ana Maria si Lungu Stefan, dar si cu inscrisurile existente la dosar referitoare la contractul nr.23/1 aprilie 2011, toate aceste probe conducand la concluzia ca in realitate s-au incasat 200.000 euro, insa au fost intocmite documente justificative doar pentru suma de 150.000 euro”, scriu judecatorii in motivarea citata de tolo.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img