News Flash:

Prajitura cu dovleac - Deliciu de toamna pe masa ta

19 Septembrie 2017
121 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 gr dovleac crud, curatat de coaja si seminte
3 oua
300 gr zahar
300 gr faina
2 linguri ulei
1/2 pahar nuca taiata marunt
10 gr praf de copt
(optional) 1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Dovleacul se da prin razatoarea marunta sau il puneti in robot. La mine a fost cam asa marunt. Ouale se bat spuma cu zaharul. Se adauga dovleacul si uleiul, amestecati. Apoi puneti faina si praful de copt, amestecati cu un tel sa nu fie cocoloase. La urma se adauga nuci, dupa preferinta puteti adauga si scortisoara. Turnati aluatul in tava asternuta cu hartie de copt, aici am o tava rotunda de 28 cm diametru. Se coace la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 35-40 de minute, faceti testul scobitorii.

Optional puteti orna cu zahar pudra, cand se racoreste o serviti. Aici varianta cu aluatul turnat in tava mare de aragaz, asternuta cu hartie de copt, se coace mai repede, cam in 20-25 de minute este gata.
Puteti taia in triunghiuri, la gust sunt ca niste turta dulce dar un pic mai moale.

preluat de pe a1
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1066 (s) | 36 queries | Mysql time :0.018352 (s)