Ingrediente:
Pentru blatul de jos:
1 cana si jumatate de sirop de ciocolata
150 g unt unt
4 oua
1 cana zahar
1 sticluta esenta de vanilie
1 cana faina
Pentru stratul din mijloc:
1 lingurita de colorant verde
150 g de unt
2 cani zahar pudra
1 lingura apa
1 sticluta esenta de menta
Pentru stratul de ciocolata:
75 g de unt
1 ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
Blatul de jos:
Se amesteca toate ingredientele in ordinea de mai sus. Compozitia obtinuta se baga la cuptorul incins la 180 de grade, pentru 40 de minute.
Stratul din mijloc:
Se amesteca toate ingredientele de mai sus in ordinea scrisa si apoi se mixeaza compozitia pana devine omogena. La final, se toarna peste primul blat.
Stratul de ciocolata:
Untul si ciocolata se topesc la cuptorul cu microunde sau pe foc, amestecand mereu. Cand s-a topit, se toarna pe deasupra si se lasa sa se raceasca.
sursa: a1