joi, 28 martie, 2024

Preşedintele ANSVSA va discuta la Bruxelles pe tema evoluţiei pestei porcine africane cu şefii serviciilor veterinare din UE

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Brănescu, participă în perioada 10 – 11 iulie 2018, la grupul de lucru al şefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care se desfăşoară la Bruxelles, informează marţi instituţia.

O temă importantă pe agenda întâlnirii este cea a evoluţiei pestei porcine africane (PPA) pe continentul european. Discuţiile pe acest subiect se vor axa pe modul în care evoluează această boală în fiecare ţară afectată, acţiunile întreprinse şi stabilirea de modalităţi cât mai eficiente de colaborare între statele membre pentru a împiedica răspândirea bolii şi pentru a limita pierderile generate de aceasta.

Geronimo Brănescu va discuta, la Bruxelles, pe teme legate de prezentarea programului preşedinţiei austriece în domeniul veterinar, situaţia sănătăţii animale – Strategia viitoare, legea sănătăţii animale şi Regulamentul privind controalele oficiale, propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind transparenţa şi durabilitatea evaluării riscurilor la nivelul UE în cadrul lanţului alimentar de modificare a Regulamentului (CE) nr. 178/ 2002 (legislaţia generală în domeniul alimentar) şi perspectivele privind finanţarea activităţilor de sănătate animală în viitor.

ANSVSA consideră că participarea României la această întâlnire este o oportunitate de a face schimb de experienţă şi de expertiză, pentru identificarea celor mai bune soluţii care pot fi aplicate pentru gestionarea focarelor de PPA. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img