joi, 25 aprilie, 2024

Preşedintele SUA, Donald Trump, spune că o treime din americani consideră presa ‘ştirilor false’ drept ‘duşmanul poporului’

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat la un miting electoral că o treime din americani consideră presa "ştirilor false" drept "duşmanul poporului", un sondaj recent arătând că 48% din simpatizanţii Partidului Republican şi doar 12% din simpatizanţii democraţi sunt de acord cu această afirmaţie.

Trump a afirmat miercuri seară la un miting electoral în Florida că el a "condamnat cu fermitate ura şi bigotismul", dar presa nu a menţionat asta, relatează postul BBC.

"Dar mass-media nu vrea să audă povestea ta, nu e povestea mea, e povestea ta", a declarat liderul american, adăugând că "de asta, 33% din oamenii din această ţară cred că (presa) ştirilor false este de fapt, şi nu-mi place să spun asta, duşmanul poporului".

Liderul de la Casa Albă nu a menţionat vreo sursă pentru această cifră, însă un sondaj realizat în august de compania Ipsos indică faptul că 48% din simpatizanţii Partidului Republican şi şi doar 12% din simpatizanţii democraţi sunt de acord cu această afirmaţia.

Pe de altă parte, 85% din respondenţi, inclusiv simpatizanţi republicani şi democraţi, au fost de acord cu afirmaţia că "libertatea presei este esenţială pentru democraţia americană".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img