joi, 28 martie, 2024

Prefectul de Vaslui a convocat sambata Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Sambata, 17 noiembrie, s-a intrunit Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Vaslui, pentru stabilirea unor masuri ce se impun in gestionarea operativa a eventualelor situatii de urgenta, tinand cont de prognoza meteo din urmatoarele zile, cand sunt anuntate ninsori pe teritoriul judetului.

Sectia Barlad a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi sustine ca este pregatita pentru interventie, in caz ca situatia o impune.

In prezent sunt pregatite 11 utilaje proprii de deszapezire si a solicitat deja firmei cu care a incheiat contractul de deszapezire alte 17 utilaje, astfel ca pentru sezonul rece se va lucra cu 28 de astfel de autospeciale pe drumurile nationale si european.

In stoc are deja jumatate din cele peste 7.000 tone de sare comandate.

Si Consiliul Judetean Vaslui este pregatit pentru perioada de iarna, avand jumatate din cele 4.000 tone de nisip, intreaga cantitate de sare comandata, intervenind deja pe 7 drumuri judetene, din cauza poleiului.

Si Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Vaslui are intreaga logistica pregatita pentru interventie, avand la dispozitie 3 autofreze, o senilata, 2 camioane 6×6 noi, 2 microbuze de persoane si restul autospecialelor.

Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui a anuntat ca a echipat toate ambulantele functionale pentru sezonul rece, iar Inspectoratul Judetean de Jandarmi pune la dispozitie forta umana, pentru sprijin in eventualele misiuni de interventie.

Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera are pregatite mai multe masini de teren, pentru a acorda sprijin comunitatilor din zona de granita.

Inspectoratul de Politie Vaslui patruleaza intreg judetul, iar acolo unde se vor inregistra probleme, vor fi semnalate imediat, pentru interventie.

La randul lor, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Vaslui au precizat ca au centrele de permanenta functionale si au actualizat intreaga baza de date cu persoanele dializate sau cu probleme medicale deosebite.

Prefectul Eduard-Andrei POPICA a cerut primarilor din judet sa monitorizeze persoanele singure, sa popularizeze adresele centrelor unde vor fi gazduite pe perioada rece persoanele fara adapost si sa anunte ce utilaje au pregatite pentru interventia la deszapezire sau daca au contracte incheiate cu operatori privati pentru aceste lucrari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img