joi, 18 aprilie, 2024

Prefectul de Vaslui se implica in situatia de la Vama Albita – FOTO/VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Prefectul judetului Vaslui, Eduard-Andrei POPICA, s-a intalnit cu prefectul judetului Iasi, Marian Serbescu, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pentru a gasi solutii in reabilitarea infrastructurii rutiere din punctul vamal, distrus aproape in totalitate.

Cei doi reprezentanti au purtat discutii cu reprezentantii Directiei Regionale Vamale Iasi, de care apartine Albita, si cu sefii Directiei Regionale de Drumuri Iasi, pentru a vedea cum poate fi rezolvata situatia.

”Traficul din aceasta vama reprezinta un sfert din traficul national al vamilor din Romania. Vorbim de traficul de marfuri. Insa, si traficul de persoane este la fel de mare. In urma cu doi an s-a gasit o solutie pentru tronsonul de iesire din tara, care a fost asfaltat in totalitate. Vom proceda la fel si cu tronsonul de intrare, cu precizarea ca trebuie sa gasim solutia legala. Tronsonul de intrare in tara se afla in administrarea Directiei Regionale Vamale Iasi si atunci mergem pe varianta alocarilor de fonduri direct catre aceasta institutie sau transferam administrarea lui catre Drumurile Nationale, pentru a putea asfalta segmental de drum. Vom face un memoriu comun cu Institutia Prefectului-judetul Iasi, pe care il vom trimite saptamana viitoare catre Guvern, pentru a reabilita instrastructura rutiera din punctul vamal cat mai urgent, mai ales ca Albita este una dintre principalele porti de intrare in Romania si Uniunea Europeana”, a declarat prefectul Eduard-Andrei POPICA.

Zilnic, prin Punctul de Trecere a Frontierei Albita trec in medie 1.200 de autoturisme si 500 de tiruri, traficul de persoane fiind intre 8.000 si 10.000.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img