joi, 25 aprilie, 2024

Prefectura Vaslui ascunde gunoiul sub pres! Material in atentia domnului Eduard Popica

Distribuie:

Publicat:

 

Prin institutiile publice din judetul Vaslui se intampla de ani de zile tot felul de nereguli, iar cetateanul este mereu bataia de joc a functionarilor. Masinile de serviciu sunt zilnic folosite de directori in scopuri personale, iar angajarile sunt facute in functie de adeziunea politica. Nici la Prefectura Vaslui lucrurile nu sunt roz. Institutia pare mai degraba un sat fara caini, angajatii deruleaza tot felul de afaceri si nimeni nu ii intreaba nimic.

 

Prefectul Eduard Popica este nemultumit, dar nu de bataia de joc din institutiile publice. Reprezentantul Guvernului in teritoriu este deranjat ca stapanii sai politici au fost luati in vizor si ca au fost numiti responsabili pentru lipsa investitiilor din judet. Popica le-a cerut directorilor de institutii sa scoata imediat in evidenta lucrurile frumoase. “Nu suntem cel mai sărac judet din România, statisticile oficiale arată că suntem pe locul 32-33, deci nu suntem cei mai săraci. Scoateti în fata si lucrurile bune care se fac în acest judet. Este momentul sã scoatem în fatã si lucrurile bune care se fac în judet si, de aceea, fiecare dintre dvs. trebuie sã anunte public ce se întâmplã în institutiile pe care le conduceti”, le-a spus prefectul Popica sefilor de servicii deconcentrate din judet.

 

Realitati pe care prefectul nu le vede

 

Cele două autospeciale de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SMURD Vaslui au fost trase pe dreapta, una fiind defectă de mai mult timp, iar cea de-a doua stricându-se în urmă cu o săptămână, în timp ce transporta la un spital din Iaşi o pacientă suspectă de meningită.

 

Cum isi bate joc ANAF de oameni. Sute de vasluieni s-au trezit cu datorii la Fisc de care nu stiau nimic

 

Sute de contribuabili care se ştiau cu toate dările plătite, au primit de la ANAF vestea că au de dat statului, sume restante pe ultimii 5 ani, pentru asigurările de sănătate.

 

În goana după bani, fiscul nu le-a dat prea multe explicaţii, ci doar termen de plată, 30 iunie, după care urmează executarea silită. Cel mai rău este pentru vasluienii care au avut un venit de doar câţiva lei, din dividende sau dobânzi bancare, de exemplu, pentru care trebuie să achite acum, sute de lei. Şi cei care au muncit în străinătate s-au trezit buni de plată.

 

Nu au jucarii si se culca flamanzi! Mii de copii din judet nu au nucio sansa la viitor, dar prefectul vede totul in roz. Saracia lucie si ignoranta autoritatilor au mutilat vietile a sute de adolescenti de la tara. In loc sa isi poata vedea de carte, ca sa isi schimbe destinul, au ajuns sclavi, cu voia parintilor. Conform datelor oficiale, multe familii din zona noastra traiesc de pe o zi pe alta, din cei 700-800 de lei lunar pe care ii strang din alocatii si diverse ajutoare sociale. Singura sansa pentru copii de a nu avea destinul parintilor ar fi sa mearga la scoala, numai ca educatia este ea insasi un lux intr-o asemenea saracie.

 

Fara drumuri, fara investitori, traiasca PSD

 

Vasluiul a rămas tot timpul în urmă la capitolul investiții, iar cei vinovați sunt cei care au condus județul, orașele și comunele. Încă există 500 de kilomentri de drumuri de pământ, iar 300 de kilometri de drumuri județene care leagă Vasluiul de localitățile vecine, așteaptă asfalt. Anul trecut oamnii din Tăcuta au protestat pe drumurile pline de gropi și apă.

Un alt drum devenit celebru e cel din comuna Bogdana, unde primarul a asfaltat până în marginea unei alunecări de teren, astfel că nu poate fi folosit.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img