vineri, 19 aprilie, 2024

Prefectura Vaslui: ”Culori in libertate” la Muzeul Judetean – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Expozitia personala a profesoarei Carmen Mocanu, deschisa la Sala Arta a Muzeului Judetean ”Stefan cel Mare”, prezinta lucrari impresionante, avand ca tematica peisajul, natura statica si portetul.

Vernisajul, a avut loc astazi, in prezenta directorului institutiei, Ramona Mocanu, a criticuluid e arta Maria Bilasevschi si a prefectului Isabel Bogdan, care si-a propus o invitatie la armonie cu natura, la intalnirea cu un artist care isi croieste propriul drum in lumea artei si pentru care sensiblitatea e o stare de suflet.

”Profesoara Carmen Mocanu este vesnic indragostita: de pictura, de fotografie si de frumos! Ea transpune emotia umana prin ceea ce face, iar lucrarile sale prezinta o parte din trairile sale, apreciate, atat in tara, dar mai ales in Franta, acolo unde a locuit o buna perioada. Starea de bine, care ne-o ofera prin intermediul picturilor sale, reprezinta o forma de sensibilitate, de care avem nevoie in aceste momente, de uitare a ceea ce inseamna frumos in jurul nostru. Institutia Prefectului-judetul Vaslui transmite doamnei Carmen Mocanu calde aprecieri, la mai multe asemenea evenimente, iar numele ei sa capete rezonanta internationala in randul artistilor plastici”, a spus Isabel Bogdan.

 Expozitia e acea “clipa” in care ne putem regasi linistea interioara, in armonie si sensibilitate.

”Intre doamnele artei contemporane romanesti, Carmen Mocanu, care nu are nimic comun cu persoana mea, fiind doar coincidenta de nume, ocupa un loc aparte prin modestia cu care si-a trasat conturele operei, prin exercitiul cotidian practicat prin pictura si fotografie. Nu se afla la prima expozitie in cadrul institutiei noastre”, a spus Ramona Mocanu, directorul Muzeului Judetean ”Stefan cel Mare”.

Ideea unei expozitii personale s-a impus de la sine, autoare dorind sa atraga colegii, specialistii si vizitatorii prin imagini pe care le considera semnificative, expozitia de la Sala Arta fiind si o modalitate de recunoastere publica a calitatilor sale artistice.

”Pictura si fotografia imi permit sa evadez  in vis, in absolut. Cu ajutorul camerei, incerc sa  descifrez natura si  misterele  ei.  Este refugiul meu, unde imi incarc bateriile golite de energie dupa o saptamana de munca. Cu ajutorul picturii scot la iveala emotiile, ascunse  adanc in subconstientul meu. Tablourile mele reflecta  sentimentele mele, intuitia mea.  Pentru mine, pictura are un rol: acela de a  exorciza  realitatea  mea. Am pus toate culorile care lipsesc din viata mea, formele sunt create aproape singure si, de multe ori, mainile mele au darul de a lucra independente de ratiune, conectate doar la simturi”, a conchis Carmen Mocanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img