marți, 19 martie, 2024

Prefectura Vaslui : Intalnire a Comitetului Consultativ de Dialog Civic

Distribuie:

Publicat:

Prefectul Eduard-Andrei POPICA si subprefectul Mircea GOLOGAN au organizat o ultima intalnire din acest an cu reprezentantii pensionarilor si batranilor din judet, in cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor varstnice.

 Principalul subiect al intalnirii s-a referit la masurile adoptate de Guvern in anul 2017 in domeniul pensiilor.

Directorul Casei Judetene de Pensii (CJP) Vaslui, Isabel Bogdan, a precizat ca in judet sunt inregistrati 101.653 de pensionari, pensia minima fiind de 520 lei, de care beneficiaza 23.689 de pensionari, iar cea mai mare este in cuantum de 19.516 lei, pensionarul fiind din categoria magistratilor. Pensia medie la nivel de judet este de 898 lei.

 ”Printre masurile adoptate de Guvern in domeniul pensiilor, amintim majorarea cu 1 ianuarie a valorii punctului de pensie de la 817,7 lei la 917,5 lei, iar de la 1 iulie-la 1.000 lei. Eliminarea, incepand cu 1 februarie, a retinerii din pensie a contributiei sociale de sanatate. Scutirea de la plata impozitului, incepand cu luna februarie a pensionarilor care au pensii mai mici de 2.000 lei. Majorarea, incepand cu 1 martie, a nivelului indemnizatiei sociale pentru pensionari, la valoarea de 520 lei. De asemenea, cuantumul ajutorului de deces a ajuns la 3.131 lei, in cazul decesului asiguratului sau pensionarului, iar in cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau pensionarului, ajutorul este de 1.566 lei”, a precizat directorul CJP Vaslui.

Toti participantii si-au exprimat urarile de bine si de sanatate la final de an, iar prefectul Eduard-Andrei Popica a tinut sa le multumeasca acestora pentru tot ce au facut si fac pentru comunitate, oferindu-le cate o cupa de sampanie.
      

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img