sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Preferi friptura bine facuta? Iata ce trebuie sa stii neaparat

Distribuie:

Publicat:

Friptura in sange nu te tenteaza, ci preferi carnea bine facuta pe gratar? Te expui la riscuri extrem de mari pentru sanatatea ta.

Carnea gatita prea mult contine glicotoxine, micotoxine imunosupresive care cresc riscul ca, pe termn lung, sa dezvolti afectiuni precum Alzheimer.

Initial, studiul a fost realizat pe soareci, constatandu-se ca cei care au avut o dieta bogata in glicotoxine au dezvoltat, in numar mai mare, boli precum dementa cognitiva, in comparatie cu soarecii care au avut o dieta in care glicotoxina nu se regasea.

Ulterior, oamenii de stiinta au studiat si consecintele pe care le are consumul de carne gatita in exces, in cazul oamenilor. Rezultatele au fost similare, concluzia studiului fiind ca nu este deloc sanatos sa consumam friptura “bine” facuta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img