vineri, 19 aprilie, 2024

Prejudecati cognitive care ii determina pe pariori sa piarda bani

Distribuie:

Publicat:

În acest articol vom vorbi despre prejudecățile cognitive și modul în care acestea îi afectează pe cei care pariază la diferite case de pariuri online. Vă vom da câteva sfaturi despre cum se pot preveni, pentru a fi mai eficienți atunci când faceți pariuri sportive online.

Ce sunt prejudecățile cognitive și cum înșeală pariorii?

O prejudecată cognitivă este un efect psihologic care provoacă o alterare a informaței procesate. Consecința acestor alterări este posibilitatea de a se produce interpretări eronate, incoerente și ilogice despre ceea ce se întâmplă cu adevărat. Adică, creierul înșeală pariorii și îi face să vadă ceea ce nu se întâmplă. Este un lucru obișnuit și nu presupune existența vreunei tulburări, ni se întâmplă tuturor constant și este ceva dobândit pe parcursul evoluției noastre, având în vedere că aceste prejudecăți ne-au ușurat mult viața. Datorită importanței sale mari, creierul o va respinge automat.

Prejudecățile cognitive sunt un instrument folosit de creier pe post de comandă rapidă, permițându-ne să interpretăm contextul într-o scurtă perioadă de timp.

Aceste prejudecăți vă afectează în orice situație: când faceți cumpărături, și da, când investiți sau pariați. Iată câteva dintre aceste prejudecăți cognitive:

1. Aversiune față de pierdere

Există o tendință puternică a preferinței de a nu pierde. Atât de mult îi înspăimântă pe pariori pierderea banilor încât nu pot realiza o strategie câștigătoare într-un mod normal. Iau decizii absurde și își schimbă modul de pariere la case de pariuri sau într-un casino online, pentru a evita să piardă ceea ce au.

Această prejudecată apare când pariorii au făcut o alegere proastă, sau se răzgândesc astfel că preferă să ia ce li se dă și să uite. Mulți nu concep să încaseze mai puțin decât au pariat, deși echipa lor joacă cu doi jucători mai puțin și nu a trecut de mijlocul terenului. Dacă acceptă mai puțini bani decât au investit pierd, dar, dacă meciul se termină rău, pierd tot ce au investit. Uneori este interesantă rezistența la această aversiune și recuperarea investiției.

Un mic truc pentru a evita să fiți condiționați de această prejudecată este să încercați atunci când retrageți banii să nu lăsați de exemplu, 100€ pentru un pariu online, ci 99€. Nu e același lucru un pariu online plecând de la 100€ cu unul plecând de la 99€.

2. Prejudecata falsă de expert

Când aveți parte de noroc și v-ați asigurat un buget decent întotdeauna dați peste o casă de pariuri care vă dă peste cap socotelile. Tuturor li se întâmplă același lucru. Scăderea drastică a bugetului are loc după o perioadă hegemonică, alegerile voastre erau infailibile, dar în două zile vă treziți cu jumătate din buget.

De ce se întâmplă acest lucru? Foarte simplu. Când aveți noroc vă bazați pe experiența, pe lucrurile bine făcute. Când luați decizii greșite și eșuați este vorba de ghinion. De aceea după o perioadă norocoasă încrederea voastră crește, încât vă credeți experți în pariuri sportive. Astfel, vă expuneți mai mult la pericol făcând prostii. În acest moment casele de pariuri vă trezesc la realitate.

Insensibilitate la regresie la jumătate

Regresia la jumătate se rezumă la faptul că tot ce urcă, coboară. Când întâlniți un tipster pentru prima dată, veți vedea că a avut o lună excepțională ghicind 15 alegeri din 20, cu un yield (randament) uriaș și veți gândi că așa va fi mereu, fără să țineți cont de regresia la jumătate. Această prejudecată vă determină să nu țineți cont de statistică și să credeți că veți câștiga ca acel tipster, ceea ce vă va determina să vă asumați mai multe riscuri și să pierdeți luna următoare. Nu uitați că tot ce urcă, coboară.

Pentru a evita însă asfel de prejudecăți care vă determină să pierdeți, cel mai bine este să intrați pe site-uri care vă oferă informații utile despre case de pariuri și pariuri. Aici veți descoperi cele mai bune ponturi pariuri, pronosticuri fotbal, biletul zilei fotbal. De asemenea, veți găsi ponturi tenis și predicții tenis.

Datorită informațiilor pe care le găsiți pe aceste site-uri vă puteți crea o strategie care să vă arate calea spre succes. Cu cât veți avea mai multe informații atunci când faceți pariuri sportive sau jucați păcănele online într-un cazino online, cu atât veți avea șansa să câștigați mai mulți bani. Nu uitați că informația înseamnă putere. Puterea vă va ajuta să evitați prejudecățile de orice fel. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img