vineri, 26 aprilie, 2024

„ Preludiul Gloriei” din cadrul Festivalului National „ Remember Enescu” Barlad

Distribuie:

Publicat:

Muzica nu este, cum crede atata lume, numai visare si distractie. E munca, munca grea, dar si imens de binecuvantata” spunea George Enescu la inceputurile carierei sale.

Muzeul "Vasile Parvan" are deosebita bucurie de a organiza o noua intalnire, prima din aceasta stagiune, cu membrii Fundatiei Culturale „Remember Enescu”, colaboratori vechi si statornici ai institutiei de cultura. Distinsa profesoara Mihaela Tomescu cea care, de multi ani, reuseste sa adune, in jurul sau si a muzicii, pe cei mai talentati tineri muzicieni din Romania, ne propune, spre ascultare, nume noi.

Si  de aceasta data vom putea vedea la lucru, in recital, atat tineri aflati la primii pasi pe calea anevoioasa a invatarii, cat si muzicieni cu mai multa experienta muzicala, obtinuta in urma participarii la numeroase concerte, recitaluri si concursuri.

Cei care ne vor incanta cu muzica si talentul lor sunt : Tudor Jora, Denisa Maria Toma, Ana Raicu, Lucian Albu, Diana Elena Vornicu, Irina Laura Suceveanu si Andreea Gavriluti.

In cadrul programului vom audia lucrari de: J. S. Bach, J. M. Leclair, G. Verdi, G. Puccini, V. Bellini, G. Rossini, D. Kabalevski, P. Constantinescu, C. Dimitrescu, D. Bughici, T. Brediceanu

 Participa tineri interpreti de la:Scoala  Gimnaziala de arte „Nicolae  Tonitza”,Colegiul National de arte “ Carmen Sylva” si Universitatea Nationala de Arte” George Enescu” din Iasi.
Recitalul va avea loc duminica 11 noiembrie, ora 12.00 la Pavilionul Expozitional "Marcel Guguianu".

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img