miercuri, 24 aprilie, 2024

PREMIERA in Franta: Facebook a salvat o fata, dupa ce a alertat politia in legatura cu un atac violent transmis live

Distribuie:

Publicat:

Jandarmii francezi l-au arestat pe autorul unui atac violent şi au salvat-o pe victima acestuia după ce Facebook i-a alertat când atacul era transmis live, au anunţat miercuri autorităţile, citate de DPA, potrivit Agerpres.

Facebook a alertat autorităţile în legătură cu transmisia live, care arăta un bărbat ce ţinea un pistol şi îl bătea pe alt bărbat ameninţându-l că-l omoară, sâmbătă, puţin după ora 05:00 (03:00 GMT). 

Poliţia a putut să folosească imaginile livestream-ului contului de Facebook pentru a detecta ca loc al incidentului o casă dintr-o zonă rurală în regiunea Bretania. 

Poliţiştii au intrat în casă la ora 07:20 dimineaţa şi l-au arestat pe atacator fără ca el să aibă timp să reacţioneze, potrivit unui comunicat. Victima a fost găsită în stare de şoc şi cu faţa umflată.

Citește și: Alexandru Cumpănașu face dezvăluiri! Legatura dintre PSD și interlopii din Olt

Agresorul a fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu un an suspendare, după ce a recunoscut că a comis atacul şi a difuzat imaginile pe social media. 

Facebook a alertat autorităţile prin platforma Pharos a guvernului francez, de asemenea deschisă pentru publicul ce intră online în contact cu materiale ilicite de orice fel. 

Incidentul a avut loc în timp ce autorităţile franceze încearcă să mărească obligaţiile companiilor de social media şi ale altor firme de internet să anunţe la poliţie conţinutul ilegal. 

Facebook a fost de acord în iunie să ofere autorităţilor judiciare franceze adresele IP ale utilizatorilor suspectaţi de incitare la ură, potrivit ministrului pentru domeniul digital, Cedric O. 

Înainte o făcuse doar pentru materialele legate de terorism şi pornografie infantilă, a declarat ministrul la acea vreme. 

Guvernul francez a prezentat de asemenea o legislaţie ce va obliga firmele de internet să înlăture orice material ce incită la ură în 24 de ore de la avertizare

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img