marți, 19 martie, 2024

Premierele aduse de Samsung Galaxy S10. Ce inovatii tehnologice regasim pe noul flagship

Distribuie:

Publicat:

Samsung a prezentat noua gama Galaxy S10, care include, pe langa un model cu tehnologie 5G, trei telefoane cu specificatii deosebite.

Noua gama S10 include trei modele de smartphone – Galaxy S10, S10e si S10+. Galaxy S10 si S10+ vin cu mai multe inovatii deosebite, iar cea mai importanta este senzorul de amprenta ultrasonic integrat in ecran.

Senzorul ultrasonic de amprenta

Noua tehnologie de autentificare a fost prezentata de Qualcomm la sfarsitul trecut si se regaseste deocamdata numai pe telefoanele care au procesor Snapdragon 855.

Spre deosebire de alti senzori de amprenta, cel ultrasonic foloseste sunetel de foarte inalta frecventa, care nu pot fi auzite. Aceste unde sonore sunt folosite pentru a genera o harta detaliata a amprentei utilizatorului. Procedura este mult mai rapida, mai sigura si foarte simpla: trebuie doar sa pui degetul pe ecran.

Un alt avantaj al acestui nou tip de senzor este dimensiunea foarte redusa, astfel incat telefonul poate avea margini foarte subtiri.

De asemenea, scanarea este realizata tridimensional, nu in imagini 2D, cum este cazul senzorilor optici, precum cele de la Huawei Mate 20 Pro si OnePlus 6T.

Rezolutie HDR10+

O alta schimbare interesanta este la nivelul ecranului. Pe noile modele S10 regasim un ecran Dynamic AMOLED, care este compatibil cu rezolutie HDR10+.

Tipul de ecran folosit este Infinity-O, care permite un smartphone fara margini si „breton”, doar cu un mic orificiu pentru camera frontala.

Pe cele doua modele de smartphone avem camera tripla pe spate, al treilea senzor fiind unul ultra-wide. Camera frontala este duala pe modelul S10+ si simpla la S10.

S10 si S10+ au camere foto care pot filmare la rezolutie 4K, iar camerele de pe spate vin cu o inovatie, putand filma la rezolutie HDR10+ si avand stabilizare digitala a imaginii Super Steady.

Instagram mode si Adobe Premiere Rush

O alta inovatie este introducerea modului de fotografiere Instagram mode, alaturi de modul slo-mo si panoramic mode. In acest fel, utilizatorul poate sa editeze fotografia, sa adauge text si stickere si sa posteze direct in Instagram Stories.

De asemenea, Samsung a anuntat ca va introduce pe noua gama aplicatia Adobe Premiere Rush, prin care pot fi editate clipuri video fara ca acestea sa mai fie transferate pe un PC. Deocamdata, aceasta aplicatie de editare video se gaseste doar pe dispozitive iOS.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img