vineri, 29 martie, 2024

Premierul Ciolos sparge gheata. Sustine demersurile ANAF

Distribuie:

Publicat:

Premierul Dacian Ciolos a adus miercuri seara o serie de precizari cu privire la pozitia sa in cazul Antena 3 – ANAF. Ciolos afirma ca sustine in continuare fondul interventie ANAF, atat in cazul Antena 3 cat si in general, dar ca regreta modul in care a actionat ANAF in acest caz, “prin descindere in forta care poate fi interpretata ca intimidare”.

Intr-o postare pe pagina de Facebook, miercuri seara, premierul Dacian Ciolos precizeaza ca mesajul pe care a “dorit sa-l transmita astazi in Senat are trei puncte principale”, enumerand ca:

“1) Am salutat, sustinut si sustin in continuare fondul interventiei #ANAF, atat in acest caz despre care discutam, cat si in general, cand interventia este justificata pe deplin de aplicarea legii si nu se lasa intimidata de presiuni de orice fel in a-si face treaba. Am comunicat direct fiscului sprijinul meu integral pentru tot ceea ce face ca sa aplice legea.

2) Regret MODUL in care a actionat ANAF in acest caz si in altele, prin descindere in forta care poate fi interpretata ca intimidare. Nu sunt de acord cu acest mod de actiune nici in acest caz, nici in general, fata de firme sau simpli cetateni contribuabili. Le-am solicitat sa aplice legea fara a utiliza astfel de practici, care risca sa discrediteze imaginea de institutie in slujba cetateanului. Acest gen de comportament ar trebui sa se schimbe. ANAF poate fi eficienta si respectata si fara sa creeze panica sau teama, aratand respect si fermitate fata de cei pe care ii controleaza.

3) Abordarea ANAF trebuie sa fie orientata pe aplicarea legii care sa nu lase impresia intentiei de a intrerupe activitatea entitatilor respective ci de a recupera bunurile sau resursele care apartin sau sunt datorate statului. Scopul, in aplicarea legii, nu este de a inchide firma, ci de a rezolva problema legala (care, in acest caz, este recuperarea imobilului)”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img