vineri, 29 martie, 2024

Premierul Ludovic Orban a anunțat o o posibilă ordonanță militară care urmează să se implementeze în Romania. Aceasta îi privește pe șoferii de tir străini care ajung în țară sau tranzitează Romania. Astfel că, această categorie menționată nu va mai fi ne

Distribuie:

Publicat:

Premierul Ludovic Orban a anunțat o o posibilă ordonanță militară care urmează să se implementeze în România. Aceasta îi privește pe șoferii de tir străini care ajung în țară sau tranzitează România. Astfel că, această categorie menționată nu va mai fi nevoită să completeze declarația pe propria răspundere.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut în ședința de guvern ministrului Internelor, Marcel Vela, să pregătească o nouă Ordonanță Militară, care să reglementeze tranzitarea României de către șoferii străini, potrivit playtech.ro.

,,Cred că ar fi binevenită o ordonanță militară, prin care să eliminăm completarea chestionarelor, a declarațiilor de către șoferii străini pentru a elibera zona și a fluidiza traficul(…) Așadar, nu mai completează chestionarul, semnează doar declarația că în 48 de ore părăsesc România, cu amendamentul că se opresc doar în stațiile de benzină și parcările impuse prin acel coridor verde de către Ministerul Transpororbanturilor”, a spus premierul Orban.

De asemenea, premierul României a solicitat ca ministrul Vela să vină cu precizări exacte legate de perioada de izolare a șoferilor români care asigură transportul de mărfuri.

Orban a spus că au apărut unele nelămuriri ale șoferilor care conduc mașini de marfă de sub 2,5 tone. Aceștia ar refuza să mai plece în curse, deoarece s-a înțeles că vor intra în izolare timp de 14 zile, după fiecare cursă. Ultima ordonanță militară precizează însă faptul că aceștia vor fi plasați în carantină doar câteva zile, până la următoarea cursă, iar spațiul de carantinare poate fi pus la dispoziție de către autorități, dar și de către firmele unde acești șoferi lucrează.

Românii care vin în țară din țări ”roșii” vor intra în carantină. Lista a fost actualizată

Totodată, Ludovic Orban i-a cerut ministrului Internelor să fie pregătite spații de carantinare pentru toți românii care se întorc din Marea Britanie, Belgia, SUA, Turcia, Austria, Olanda și Elveția.

Institutul Național pentru Sănătate Publică a actualizat lista țărilor încadrate în zona roșie, așadar țările de mai sus au fost adăugate și ele pe listă, drept urmare, românii care se întorc de vineri în România din acele zone vor intra automat în carantină instituționalizată, respectiv în centre puse la dispoziție de către autoritățile din România. Astfel, mulți care se gândeau că vor veni acasă de Paște vor petrece sfintele sărbători în carantină sau vor renunța la biletele destul de scumpe de avion deja cumpărate cu destinația România.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img