vineri, 29 martie, 2024

Premierul Ludovic Orban: ‘Nu toate declaratiile cu privire la pensii se transforma in decizii’

Distribuie:

Publicat:

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, că nu toate declaraţiile făcute în spaţiul public cu privire la pensii se transformă în decizii, dar că este nevoie de "o analiză profundă şi serioasă" a sistemului de pensii din România, potrivit Agerpres.

"Să nu cădem în capcana că orice declaraţie sau orice referire la pensii neapărat se transformă într-o modificare. Sistemul de pensii din România are nevoie de o analiză profundă şi serioasă, o analiză exhaustivă, care să releve toate nedreptăţile ce există în sistem, toate tipurile diferite de calcul (…), toate disfuncţionalităţile care există. (…) Pe de altă parte, trebuie făcută o analiză serioasă de impact şi mai ales o analiză a evoluţiei sistemului de pensii din România, nu pe cinci ani de zile, ci pe 20 – 30 de ani de acum înainte. Pentru că sunt foarte multe analize care au fost făcute, care, e adevărat, nu au fost făcute de entităţi publice, au fost făcute în special în mediul privat, care relevă perspective nu tocmai optimiste privind sustenabilitatea sistemului de pensii din România", a declarat Orban, la Realitatea Plus.

El a adăugat că deocamdată nu a fost luată o decizie referitoare la eventuale modificări care să vizeze sistemul de pensii.

"Chiar am citit nişte titluri groaznice care spuneau că PNL vrea creşterea vârstei de pensionare şi apoi în conţinutul ştirii se vedea clar că asta este o chestiune opţională, în perspectiva noastră. Încă nu am decis cum o vom legifera. (…) Domeniul pensiilor este un domeniu extrem de important, s-au făcut deja foarte multe cârpeli, foarte multe improvizaţii, s-au dat prea multe privilegii", a precizat Ludovic Orban.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img