News Flash:

Premiul Ciolos vorbeste despre echipa sa:”Guvernul tehnocrat e un mod de a nega democratia”

21 Ianuarie 2016
1077 Vizualizari | 1 Comentarii
Premierul Dacian Ciolos le-a spus miercuri studentilor Universitatii de Stiinte Politice din Paris ca modelul unui guvern tehnocrat este un mod de a nega democratia. Guvernul tehnocrat reprezinta o solutie tranzitorie si ca un asemenea Executiv trebuie sa fie o exceptie si nu o regula, a precizat Dacian Ciolos.

"Dupa parerea mea, nu cred ca o democratie se poate construi pe guverne tehnocrate. Cred ca un guvern tehnocrat este o exceptie si nu o regula si cu atat mai putin o solutie. Daca impingem la extrem, modelul unui guvern tehnocrat este un mod de a nega democratia. Pentru ca ce este democratia reprezentativa? Este un Parlament ales direct de popor si care emana apoi un guvern. Desigur, Guvernul meu a fost votat de Parlament, de partidele politice reprezentate in Parlament, dar fara sa aiba reprezentanti in Guvern. (...) Este o solutie, sa spunem, tranzitorie si pentru mine este clar ca un guvern tehnocrat nu este o solutie pe termen lung", a afirmat Ciolos.

Cum isi justifica premierul guvernul
Dacian Ciolos a spus ca spera ca Romania sa aiba "suficienta credibilitate in societate, pentru a-si putea asuma un guvern care sa fie recunoscut si respectat de popor". "Dar, daca pentru asta trebuie sa se faca o pauza, pentru ca partidele politice sa-si faca propria analiza, sa-si redefineasca proiectele, structura si sa faca noi oferte societatii - Romania va avea alegeri la sfarsitul acestui an -, atunci este o solutie tranzitorie, pe care noi, in calitate de guvern tehnocrat, incercam sa o utilizam cat mai bine posibil, lansand proiecte de reforma, care pot fi puse in practica mult mai usor de un guvern care nu e politic si care nu are teama unei reactii electorale la finalul mandatului. Eu si Guvernul meu nu avem intentia sa ne prezentam in alegeri", a afirmat Ciolos in fata studentilor francezi.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

sibnet  | #4200
In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la sibnet@usa.com.
Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a face parte dintr-un proiect absolut minunat.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0985 (s) | 24 queries | Mysql time :0.036872 (s)