vineri, 29 martie, 2024

PREOȚII ȘANTAJIȘTI SE REINTORC LA ALTAR!

Distribuie:

Publicat:

 

Cei trei preoţi suspectaţi că l-ar fi şantajat pe episcopul Huşilor cu materiale presupus compromiţătoare se pot întoarce în biserică, după ce magistraţii Curţii de Apel Iaşi au admis cererea de înlăturare a măsurii preventive a controlului judiciar.

Preotii Sebastian Jitaru, Gheorghe Damian şi Mihail Bumbu se pot întoarce sa slujească in parohiile lor. In data de 12 Iunie 2017 a fost formulată la DNA Iaşi o plângere prin care procurorilor li se sesiza că pe 30 mai, Sebastian Jitaru, preot-arhimandrit în cadrul Catedralei Episcopale Huşi, i-ar fi abordat pe consilierii Episcopiei spunându-le că deţine un material compromiţător cu un înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Române pe care îl va face public şi îl va folosi în cadrul Sinodului Mitropolitan pentru a-l denigra în cazul în care înaltul ierarh nu intervine pentru a-l recomanda pentru funcţia de episcop vicar.

Acelaşi material invocat de Sebastian Jitaru ar fi fost obiectul de şantaj al altor doi preoţi: Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Vaslui, şi Mihail Bumbu, preot paroh la Văleni, judeţul Vaslui. În intervalul 12 – 14 iunie, i-ar fi pretins Episopului Huşilor suma de 50.000 euro. Astfel, aceştia ar fi trimis un sms persoanei vătămate, în care au fixat un nou termen pentru plata celor 50.000 de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img