vineri, 26 aprilie, 2024

Presedintele algerian Abdelaziz Bouteflika, in varsta de 81 de ani, candideaza din nou dupa ce a suferit un atac cerebral

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele algerian Abdelaziz Bouteflika, în vârstă de 81 de ani, va fi candidatul Frontului de eliberare naţională (FLN), partidul său, la alegerile prezidenţiale din aprilie 2019, a anunţat duminică seară Djamel Ould Abbes, unul din liderii FLN, citat de agenţia de presă de stat APS, relatează AFP preluată de Agerpres.

Presat de tabăra sa de şase luni să candideze pentru un al 5-lea mandat, şeful statului, care prezintă sechele după un accident vascular cerebral suferit în 2013, nu a făcut încă declaraţii pe acest subiect şi nici anturajul său. 

"Preşedintele Bouteflika, care este şi preşedinte al partidului, este candidatul FLN la alegerile prezidenţiale prevăzute în 2019", a declarat Djamel Ould Abbes în cadrul unei ceremonii în onoarea şefului grupului parlamentar al partidului, Mohamed Bouabdallah. 

"Această candidatură este o solicitare a tuturor cadrelor şi militanţilor FLN de pe între teritoriul naţional", a adăugat el, potrivit APS. 

Comitetul central al FLN se va reuni pentru a oficializa această candidatură, a declarat pentru AFP şeful de cabinet al lui Ould Abbes, Nadir Boulegroune. 

Şef al statului din 1999 şi deţinător al recordului de longevitate în fruntea Algeriei, Abdelaziz Bouteflika nu are decât rareori apariţii în public, într-un scaun rulant, şi nu a mai vorbit public după AVC-ul suferit. Starea sa de sănătatea face obiectul unor speculaţii recurente, notează AFP. 

În aprilie 2014, el a fost reales pentru un al 4-lea mandat, la un an de la AVC-ul pentru care a fost spitalizat timp de trei luni la Paris. 

La momentul respectiv, Bouteflika nu a pus capăt speculaţiilor interminabile din jurul candidaturii sale decât cu două luni înainte de scrutin şi cu circa zece zile înaintea de încheierea perioadei de depunere a candidaturilor. 

Timp de mai multe săptămâni, secretarul general al FLN de la acea vreme, Amar Saidani, a repetat atunci că Abdelaziz Bouteflika va fi candidat al partidului la prezidenţiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img