vineri, 29 martie, 2024

Presedintele american, Donald Trump, a dat asigurari in privinta bunelor relatii dintre Statele Unite si Turcia

Distribuie:

Publicat:

Președintele american, Donald Trump, a dat asigurări asupra stării bune a relațiilor dintre administrația de la Washington și cea de la Ankara, ca urmare a reacțiilor bipartizane ce au însoțit hotărârea acestuia de a retrage trupele americane din zona de nord-est a Siriei, relatează agenția Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Liderul de la Casa Albă a transmis clarificări în ceea ce privește bunele relații ale Statelor Unite cu Turcia, marți, prin intermediul unei postări pe Twitter. Declarația președintelui Trump vine ca urmare a reacțiilor bipartizane ale mai multor lideri internaționali, față de hotărârea acestuia.

„Atât de mulți oameni au uitat că Turcia este un mare partener comercial al Statelor Unite; în fapt, ei au realizat structura de oțel a avionului militar F-35. De asemenea, ei sunt buni negociatori”; „Totodată, și cel mai important, nu uitați că Turcia este un membru important, într-o situație bună, al NATO”, a comunicat Donald Trump.

Administraţia de la Washington a decis retragerea trupelor din nordul Siriei în contextul în care Turcia urmează să lanseze o ofensivă militară împotriva grupurilor insurgente kurde. Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat, luni seară, că "va distruge" economia Turciei dacă armata turcă "va depăşi limitele" prin incursiunea militară antikurdă din Siria.

Mai multe state europene, alături de Uniunea Europeană, Siria și Iran au avertizat asupra consecințelor atacului împotriva grupurilor kurde, anunțat de Ankara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img