vineri, 29 martie, 2024

Presedintele CSM: Nu am cerut amanarea intrarii in vigoare a prevederii privind pensionarea/Baltag: Nu e o pensionare fortata, ci la cerere

Distribuie:

Publicat:

Președintele CSM a subliniat, miercuri, că instituția nu a solicitat amânarea intrării în vigoare a prevederii legii privind pensionarea magistraților cu o vechime de 20 de ani. Un alt membru al Consiliului, Gabriela Baltag, a precizat că nu este vorba despre o pensionare forțată, ci la cerere.

"Informația potrivit căreia CSM ar fi adresat o solicitare în vederea amânarii intrarii în vigoare a dispozițiilor privind pensionarea magistraților cu o vechime de 20 de ani nu corespunde realității. CSM nu a făcut un astfel de demers", a declarat Simona Marcu, președintele Consiliului.

"Ar fi bine să facem precizarea ca nu e vorba de o pensionare fortata, ci la cere, beneficiu pe care il au si in alte tari precum Ucraina , Republica Moldova. Am vazut intr-o mentiune, in exterior s-a transmis, prin bunavointa unora dintre noi, ca ar fi vorba de o trimitere fortata la pensia a magistratilor. Suntem comparati, vorbindu-se despre o adevarată epurare, cu Turcia, lucru foarte grav. Suntem asimilati cu anumite state din punct de vedere al pierderii independentei, aspect care nu poate fi tolerat. Nu suntem noi singurii care avem acest drept, e de mult consacrat, nu e vorba de o trimitere fortata la pensie", a declarat judecătorul Gabriela Baltag.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img