joi, 28 martie, 2024

Presedintele FranIois Hollande: Franta este in razboi

Distribuie:

Publicat:

Presedintele francez, Francois Hollande, a afirmat marti ca amenintarea islamista in Franta si in Europa nu a fost niciodata atat de mare ca acum, dupa ce doi indivizi loiali Statului Islamic au atacat o biserica si i-au taiat gatul unui preot, relateaza Reuters.

„Tara noastra este in razboi”, a spus Francois Hollande. El a avertizat ca acest razboi, impotriva terorismului, va fi de lunga durata, scrie Le Figaro.

Intr-o alocutiune televizata, Hollande a estimat ca razboiul impotriva militantismului islamist atat peste hotare, cat si acasa va fi unul lung. ”In fata acestei amenintari, care nu a fost niciodata atat de mare in Franta si in Europa, guvernul este absolut hotarat (sa invinga) terorismul”, a declarat Hollande.

Potrivit AFP, presedintele socialist a respins, in alocutiunea sa, apelurile opozitiei de dreapta si de extrema dreapta de a inaspri legislatia antiterorista dupa atentatul din biserica, precizand ca legile votate din 2015 ofera ”capacitatea de a actiona”.

”Restrangerea libertatilor noastre nu aduc eficienta in lupta impotriva terorismului”, a declarat Hollande.

Cu putin timp inainte, predecesorul lui Hollande, Nicolas Sarkozy, ii ceruse executivului ”sa schimbe profund (…) riposta”, noteaza AFP.
Sursa: Agerpres

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img