miercuri, 24 aprilie, 2024

Presedintele FRF, Razvan Burleanu, cercetat de procurorii DNA

Distribuie:

Publicat:

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au pus in miscare cercetarile in dosarul plangerilor penale facute de mai multi membri afiliati ai FRF privind fapte comise de actualul presedinte, Razvan Burleanu, in intervalul 2014-2018.

La MTS au ajuns, in urma cu aproximativ doua saptamani, niste cereri ale procurorilor DNA, care doresc sa afle detalii despre statutul juridic al FRF, despre situatia Comitetului Executiv si alte informatii de natura sa clarifice legalitatea in care s-a aflat, dupa 2014, conducerea federatiei. Institutia a confirmat informatiile: „In legatura cu solicitarea dumneavoastra, va informam ca nu va putem da detalii sau alte amanunte in legatura cu solicitarea DNA, fiind vorba despre o cercetare in curs. Pentru alte informatii va rugam sa va adresati parchetului respectiv“.

Comitetul Executiv a fost declarat definitiv ilegal de instante in 2015, dar a continuat sa ia decizii care implicau cheltuieli de milioane de euro.

Plangerile la adresa lui Burleanu si a conducerii FRF au inceput sa soseasca la DNA asta-toamna. Vexat de faptul ca Burleanu si comisiile FRF acopera ilegalitatile comise in interiorul AMFB si tolereaza chiar infractiuni de coruptie si dare de mita (secretarul general al AMFB, Claudiu Baboia, a fost si condamnat, intre timp, dar continua sa ramana in functie, contrar Codului Disciplinar al FRF, FIFA si UEFA), Iacov a facut o plangere penala pe care a depus-o la DNA. Conducatorul de la Progresul a reclamat mai multe fapte comise de Burleanu.

Nu lipseste si acuzatia de deturnare de fonduri europene.

Burleanu e acuzat ca a accesat – si primit – circa 300.000 de euro din fondurile europene pentru un program de integrare a tinerilor discriminati. FRF a luat banii, i-a cheltuit, dar nu i-a angajat pe cei 13 oameni, conform contractului semnat, scrie in plangerea penala de la DNA. Ministerul Dezvoltarii a verificat si a sesizat neregulile, iar Burleanu, incercand sa scape, a dat in judecata guvernul. A pierdut procesul la Tribunalul Bucuresti si mai poate ataca sentinta la Curtea de Apel.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img