joi, 28 martie, 2024

Presedintele iranian Hassan Rouhani indeamna la o schimbare majora: „Unitate si reconciliere nationala”

Distribuie:

Publicat:

Miercuri, 15 ianuarie 2020, presedintele statului iranian Hassan Rouhani, a indemnat spre o schimbare majora in modalitatea prin care se guverneaza propria sa tara. Seful statului a recunoscut ca dezastrul prin care un avion ucrainean a fost doborat la Teheran a condus la o criza de incredere.

Reamintim ca aeronava de linie Boeing 737 s-a prabusit din cauza a doua rachete, in urma cu o saptamana in apropiere de Teheran, inregistrand 176 de morti, in majoritate iranieni si canadieni.

Presedintele Rouhani a lansat un apel care indeamna la „unitate nationala” si chiar la o „reconciliere nationala” in urma recunoasterii intarziere a responsabilitatii in aceasta tragedie, ceea ce a condus la proteste a manifestantilor, caracterizate de furie si la un val de indignare incepand de sambata trecuta.

„Si aceasta decizie majora este reconcilierea nationala”, a subliniat el.

„Poporul este stapanul nostru si noi suntem slujitorii sai. Slujitorul trebuie sa se adreseze stapanului cu modestie, precizie si onestitate”, a mai spus Rouhani.

„Oamenii vor sa se asigure ca autoritatile ii trateaza cu sinceritate, integritate si incredere”, a spus el.

„Solicit fortelor armate si personalului [lor] sa le explice oamenilor… ceea ce s-a intamplat de la accident pana in momentul anuntarii [adevarului] … pentru ca ei sa inteleaga [ca acestia] nu au vrut sa ascunda nimic”, a adaugat presedintele iranian.

„Daca a existat o intarziere [in transmiterea informatiilor], ei ar trebui sa-si ceara scuze”, a declarat Rouhani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img