miercuri, 24 aprilie, 2024

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea Zootehniei

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, mai multe decrete pentru promulgarea unor acte normative, între care şi Legea zootehniei, informează Agerpres.

Senatul a respins, în 2014, în calitate de primă cameră sesizată, această lege. Camera Deputaţilor a adoptat anul trecut, cu amendamente, actul normativ. 

Legea are ca obiect de reglementare, potrivit raportului adoptat de Comisia de agricultură a Camerei, instituirea unui cadru juridic unitar în domeniul zootehniei. 

Actul normativ vizează creşterea şi ameliorarea animalelor, având ca scop asigurarea continuităţii desfăşurării acestor activităţi la un nivel superior, menţinerea şi sporirea valorii de ameliorare şi a diversităţii genetice a animalelor. 

Tot miercuri, şeful statului a semnat decretele privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 33/1996 privind repunerea în unele drepturi economice a locuitorilor Munţilor Apuseni; a Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 13/2018 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020 şi a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img