sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Presedintele Klaus Iohannis, atac la adresa lui Liviu Dragnea: “Am mai avut situatii cand s-a votat noaptea, nu vreau sa spun ce s-a spus atunci despre viteza de vot”

Distribuie:

Publicat:

n cursul zilei de astazi, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a vorbit despre decizia in cazul procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, ca fi aceasta saptamana este dedicata cititului. 

„Si aceasta saptamana este dedicata cititului”, a spus Iohannis.

Intrebat daca este posibil sa anunte o decizie in acest caz saptamana urmatoare, seful statului a raspuns: „Asta vorbim saptamana ce vine”.

El a precizat ca nu a avut o discutie cu Laura Codruta Kovesi.

„Nu vad de ce as discuta. Este o decizie pe care eu trebuie sa o iau”, a adaugat seful statului.

Presedintele Iohannis a reiterat ca nu exista niciun temei pentru o suspendare a sa din functie.

„Asta cu suspendarea vad ca devine un fel de obsesie publica si repet ca nu ma preocupa aceasta chestiune. Nu exista niciun temei pentru suspendare, nu cred ca se va face o suspendare si, oricum ar fi, deciziile mele nu se iau in functie de aceasta chestiune. (…)

Cei de la PSD avanseaza tot timpul scenarii si ar fi extraordinar de bine daca le-ar veni ideea sa avanseze scenariul in care ei lucreaza in interesul romanilor si al Romaniei”,

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti, referindu-se la modificarile aduse in Parlament la Codul de procedura penala, ca majoritatea PSD voteaza legi cu dedicatie pentru liderul social-democratilor, Liviu Dragnea, afirmand ca este „pur si simplu inadmisibil”.

„Viteza, ca viteza. Am mai avut situatii cand s-a votat noaptea, nu vreau sa spun ce s-a spus atunci despre viteza de vot. Rezultatul m-a intristat si ma intristeaza.

Vedem cu tot mai multa claritate ca PSD nu doar incearca sa amputeze puterile presedintelui, ci (…) si puterile justitiei, ceea ce este foarte, foarte grav.

Si daca am avut legile Justitiei, care m-am nemultumit profund si pe multi altii la fel, acum vedem ceva nemaiintalnit in ultima vreme: majoritatea PSD voteaza legi pentru seful lor, voteaza legi cu dedicatie pentru Dragnea, ceea ce e pur si simplu inadmisibil.

Daca citim aceste modificari la Codul de procedura penala, vedem ca multe din ele sunt facute cu dedicatie, altele sunt facute clar pentru a opri procurorii din investigatii.

Este inadmisibila aceasta abordare si evident ca voi folosi prerogativele constitutionale pentru a solicita o imbunatatire a acestui text„, a sustinut Iohannis.

El nu a dorit sa precizeze prevederile care ar fi in favoarea lui Liviu Dragnea, aratand ca la momentul potrivit va scrie aceste chestiuni fie CCR, fie Parlamentului.

Seful statului a subliniat ca toti oficialii cu care se intalneste il chestioneaza cu privire la modificarile legislative din domeniul justitiei.

„Pot sa fiu foarte franc. Toti ma intreaba despre aceste modificari. Nu am intrat in detalii fiindca procedura nu este finalizata si nu este, dupa parerea mea, cazul sa comentez aceste chestiuni pe articole si pe fraze, insa pot sa va confirm ca toti musafirii mei s-au interesat si sunt foarte ingrijorati de aceasta abordare a PSD pe aceasta lege care s-a votat aseara tarziu„, a explicat Iohannis.

El a spus ca mai putin se pune intrebarea cu privire la decizia in cazul procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img