joi, 28 martie, 2024

Presedintele Klaus Iohannis, declaratie de presa in aceasta seara: ” Eu ii rog pe guvernanti sa isi revina si sa clarifice”

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Klaus Iohannis va participa luni seara, la un eveniment organizat la Teatrul National „I.L. Caragiale” din Bucuresti. In acest context,

Aceasta va fi prima aparitie dupa ce Ludovic Orban i-a facut Vioricai Dancila plangere penala, in urma memorandumului secret cu privire la mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.

"Am observat aceasta preocupare si am ajuns la concluzia pe care pot sa o spun acum. Am decis sa nu comentez in niciun fel, nici sesizarea depusa de domnul Orban, nici de comentariile facute de cealalta parte spuse cu isterie. Nu vreau sa influentez ancheta. E simplu si clar: Nu comentez! Am observat cu multa ingrijorare ce se intampla si v-am zis la investirea guvernului Tudose, cand exact inaintea investirii a spus cineva ca se desfiinteaza Pilonul II. De atunci e un ping-pong al declaratiilor. Ba se desfiinteaza, ba nu. Eu ii rog pe guvernanti sa isi revina si sa clarifice. Riscul cel mai mare e ca oamenii sa piarda increderea in institutiile statului.  Asa nu se poate. E nevoie de o clarificare ferma. Sper ca PSD sa nu se atinga de acesti bani. Consultari se pot face, dar aici e nevoie de o clarificare din partea coalitiei majoritare, care a venit cu aceste dezinformari. Acest pilon a fost proiectat, s-a creat legislatia aferenta. Daca acum se schimba ceva, totul se duce de rapa. De la PSD au mai fost idei de modificare la Pilonul II de pensii, insa s-au facut analize si s-a ajuns la concluzia ca nu e nevoie de nicio schimbare" a declarat Klaus Iohannis.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img