sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Presedintele Parlamentului European, mesaj pentru Viorica Dancila

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a declarat, marti, dupa intalnirea cu premierul Viorica Dancila, ca a cerut Guvernului roman sa continue sa consolideze statul de drept, sa continue lupta impotriva coruptiei. Antonio Tajani i-a spus Vioricai Dancila ”Bun venit acasa!”, avand in vedere ca ea a fost europarlamentar.

Presedintele PE a precizat ca au discutat despre importanta presedintiei UE pe care o va detine Romania, pentru adoptarea bugetului multianual, in privinta Brexit, precum si in procesul de integrare din Balcani.

”Am cerut Guvernului roman sa continue sa consolideze statul de drept, sa continue lupta impotriva coruptiei, pentru transparenta si competitivitate. Doamna prim-ministru mi-a dat asigurari in legatura cu disponibilitatea fata de colaborarea cu Parlamentul European si in legatura cu disponibilitatea de a veni in plenara in Parlament pentru a vorbi despre proiectele Romaniei si pentru o dezbatere in legatura cu viitorul Europe”, a mai declarat Antonio Tajani

”Voi veni sa vorbesc in Parlamentul European despre viitorul Europei, la care Romania trebuie sa fie parte activa, parte implicata, avand in vedere Presedintia si provocarile”, a precizat Viorica Dancila.

Premierul Dancila se afla marti si miercuri la Bruxelles, in prima vizita externa in calitate de sef al Guvernului de la Bucuresti.

Marti ea s-a intalnit cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si cu presedintele Parlamentul European, Antonio Tajani, iar miercuri va avea o intrevedere cu presedintele Comisie Europene, Jean Claude Juncker.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img