vineri, 19 aprilie, 2024

Presedintele PSD a participat la inaugurarea unui bazin olimpic de inot din Focsani! Liviu Dragnea: Imi pare rau pentru statul paralel, dar este un proces pe care il vor pierde

Distribuie:

Publicat:

Bazinul olimpic de inot din Focsani este inaugurat, joi, de presedintele PSD, Liviu Dragnea, care va taia panglica alaturi de seful Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan. Acesta este unul dintre cele mai mari bazine olimpice de inot din tara si al treilea din tara, omologat de Federatia Internationala de Polo.

La inaugurare, bazinul va gazdui si un prim meci demonstrativ, de polo, al echipei de juniori de la Steaua Bucuresti.

Lucrarile la bazinul de la Focsani au inceput in decembriue 2015, iar valoarea lor se ridica la 35 de milioane de lei, fiind o investitie a Companiei Nationale de Investitii.

Un bazin similar se afla la Bucuresti, la Complexul Steaua, iar un altul la Miercurea Ciuc.

„In decembrie 2015 am demarat lucrarile la unul din cele mai ambitioase proiecte destinate miscarii sportive competitionale si de masa din Vrancea – Bazinul de Inot-Polo. Acest proiect, finantat de catre Guvernul Romaniei, s-a materializat prin construirea unei Baze Sportive care consta intr-un bazin competitional cu o suprafata de 832 de metri patrati si o adancime de 2,3 metri, dar si un bazin de antrenament de 312 metri patrati si o adancime variabil, cuprinsa intre 1,2 si 1,6 metri. De asemenea, Baza Sportiva realizata in Cartierul Sud mai cuprinde o tribuna cu 400 de locuri, vestiare, cabine de dus etc. Valoarea lucrarilor s-a ridicat la aproximativ 35 milioane lei”, a scris presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan, pe pagina personala de Facebook.

Bazinul olimpic de inot din Focsani este omologat de Federatia Internationala de Polo. Acesta este al treilea bazin de acest gen realizat in Romania, dupa cel de la Complexul Steaua si cel de la Miercurea Ciuc. Bazinul olimpic urmeaza sa gazduiasca importante competitii de inot si polo, dar si antrenamente ale sportivilor. Aici vor fi organizate si cursuri de initiere in inot si polo, pentru descoperirea viitorilor sportivi de performanta.

Cele mai importante declaratii ale lui Liviu Dragnea

Eu mi-am dorit si o sa sprijin cu toate puterile mele, sa se facain tara cat mai multe bazine de inot. Eu am invatat sa inot in dunare  Bazinul arata foarte bine, au facut o lucrare foarte bine. Este foarte aerisit, luminos. Conditii foarte bune.

Am luat decizia de a semna un contract pentru un nou spital in Focsani. Spitalul actual nu mai indeplineste conditiile minime. In perioada urmatoare o sa anuntam sursele de finantare: bugetul de stat sau fonduri europene. O sa investim foarte mult in sistemul de sanatate. O sa contruim cele opt spitale regionale, cel republican. O sa investim in dotarile tuturor spitalelor. O sa dam drumul la un parteneriat pe obiectivele mari. 

Focsaniul are nevoie de un nou stadion. Unul dintre cele doua stadioane trebuie sa intre in reparare. 

Nu numai Focsaniul va beneficia de o modernizare a stadionului. Vor fi sute de stadioane modernizare. Trebuie sa incurajam miscarea, sportul 

Nu vreau sa intru in dialog cu domnul Guvernator. am vorbit ieri cand m-a sunat sa imi spuna ca mi-a trimis raspunsul la scrisoarea trimisa de mine

Politica monetara a BNR trebuie sa fie realizata in urma unui dialog cu Guvernul si Parlamentul

Trebuie sa dezbatem cauzele si cum influenteaza politica de dobanzi de refinantare BNR, cresterea economica.

 

 

Senatorii PSD nu au participat la intalnirea cu reprezentantii BNR. 

Liviu Dragnea: Or fi avut treaba

Intrebare: Aceste sume (acordate detinutilor) vor ajunge la 550 de milioane de euro.

R: Cand o sa vad un proiect, atunci o sa-mi dau cu parerea 

Intrebare: Opozitia a contestat pentru a doua oara legile justitiei

Raspuns: Este un partid care sustine statul paralel, care doreste ca abuzurile sa continue. Au fost atacate la CCR, CCR a declarat, cu exceptia a catorva legi, ca sunt ok. Nu pot bloca mersul democratiei. Legile vor ajunge la Presedinte, nu stiu daca o sa le promulge sau le va intoarce la Parlament, dar va spun: Acele legi vor intra in vigoare. Sunt incercari de intimidare. Uitati-va ca in fiecare zi ies la iveala noi abuzuri. Se pare ca nu a contat ce s-a intamplat la Ploiesti. Procurorii care trebuiau sa raspunda penal, nu raspund. Imi pare rau pentru statul paralel, dar este un proces pe care il vor pierde 

Cu privirea la achizitiile publice: Pana pe 15 aprilie o sa avem gata pachetul . Nu comentez gandurile lui Teodorovici. Trebuie sa simplificam procesul de achizitie. Trebuie sa punem totusi mici conditii pentru cei care vor sa conteste. Unitatea de achizitii centralizate: Eu nu am nimic impotriva, ba chiar o sustin. 

Despre descentralizare

Cand au acceptat sa fie ministri, actualii membri ai Guvernului au acceptat tot programul de Guvernare. Nu mai accept sa avem: Ce nu trebuie facut. Trebuie sa sustina programul pe care si l-au asumat, dau drumul la descentralizare. Daca nu-si asuma programul, ministrii nu vor mai sta in minister. Ministrii vor pune in practica un plan de guvernare, care nu este usor. O sa am o discutie, zambind, cu ministrii. Sa vedem daca exista cineva care nu vrea sa il puna in aplicare. Parerea mea ca nu exista vreun ministru care sa nu fie de acord. Dupa 28 de ani, spunem mereu ca se depinde de Bucuresti, cand mergem sa tragem la raspundere Consiliile Judetene, avem ca raspuns ca nu putem din cauza Bucurestiului. Aceste lucruri trebuie sa inceteze! 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img