News Flash:

Presedintele rus este acuzat ca a ordonat asasinarea unui spion

2 August 2015
1322 Vizualizari | 1 Comentarii
Avocatul soţiei şi fiului lui Aleksandr Litvinenko, un fost spion rus asainat la Londra în 2006, a profitat de pledoaria sa finală în cadrul anchetei publice pentru a-l acuza pe preşedintele rus Vladimir Putin că a "ordonat personal asasinarea" acestuia.

 Rusia a denunţat, fără nicio surpriză, ancheta publică efectuată de către un judecător britanic, deschisă în ianuarie şi care s-a încheiat vineri. Acum judecătorul Robert Owen urmează să-şi prezinte concluziile până la sfârşitul anului, relatează Le Monde în pagina electronică.

Potrivit avocatului familiei Litvinenko, Ben Emmerson, scrie The Guardian, există suficiente probe cu privire la implicarea directă a preşedintelui rus - şi anume faptul că poloniul este de origine rusească şi legăturile unuia dintre acuzaţi, Andrei Lugovoi, cu Putin, constând în faptul că ambii au făcut parte din KGB (serviciile secrete ruse, care au devenit între timp FSB).

Potrivit BBC, Ben Emmerson a declarat în finalul pledoariei că responsabilitatea statului rus a fost dovedită "dincolo de orice îndoială rezonabilă". Văduva fostului spion rus, Maria litvinenko, a spus că ea crede că "asainii (soţului ei) şi comanditarii lor" au fost "demascaţi"."Acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla fără ştiinţa şi consimţământul domnului Putin", a subliniat ea.

sursa:medifax.ro

aleksandr litvinenko spion rus
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Georgi  | #3052
Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: coman_georgi@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0773 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018500 (s)