joi, 25 aprilie, 2024

Prima impresie conteaza enorm, conform unui psiholog de la Harvard

Distribuie:

Publicat:

Este deja arhicunoscut faptul ca primele impresii conteaza si multi psihologi si profesori au incercat sa gaseasca fel si fel de metode pe care oamenii le-ar putea aplica pentru a crea o prima impresiebuna.

Profesorul si psihologul Amy Cuddy ce preda la Harvad Business School a studiat mai mult de 15 ani de zile primele impresii si efectul acestora asupra oamenilor. In cartea sa "Presence", Cuddy este de parere ca oamenii raspund la urmatoarele doua intrebari atunci cand se vad pentru prima data, potrivit Business Insider.

1. Pot sa am incredere in aceasta persoana?

2. Pot sa respect aceasta persoana?

Psihologii se refera la aceste doua dimensiuni cu doua categorii: caldura si competenta. Ideal, un candidat vrea sa fie perceput si prietenos si inteligent, bun cunoscator, relateaza descopera.ro, care citeaza Business Magazin. Intr-un context profesional, oamenii tind sa mizeze pe dovedirea competentei si mai putin apropierea, caldura. Se pare ca, desi e important sa arati ca esti bun pentru rolul cerut de angajator, este mai important sa arati ca cineva poate avea incredere in tine.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img