marți, 19 martie, 2024

PRIMAR PENTRU O ZI. O IDEE BUNA PUSA IN PRACTICA LA VASLUI

Distribuie:

Publicat:

Ne plângem mereu ca  tinerii sunt dezinteresati si ca nu reușim sa le atragă atentia. Se pare ca edilii vasluieni au reușit sa implice adolescenții la viata cetății. Un pas mic pentru o activitate care isi va arată roadele mai târziu.

Silviu Cătălin Luca, care va absolvi anul viitor clasa a XII-a, s-a înscris în competiţie cu un proiect de promovare a municipiului intitulat ''Vaslui – trecut şi viitor', care presupune publicarea unor fotografii cu diverse obiective înainte şi după modernizare. Alţi doi elevi de la la liceele 'Mihail Kogălniceanu' şi 'Ştefan Procopiu' au fost desemnaţi viceprimari pentru o zi, ei participând la concursul de proiecte cu propuneri de evenimente culturale, care urmează să fie organizate pe data de 1 Decembrie, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

De asemenea, cei trei elevi au participat la deschiderea unei competiţii sportive, au vizitat un centru social şi staţia de epurare, au mers la Instituţia Prefectului, unde s-au întâlnit cu subprefectul judeţului şi au participat la o întâlnire cu primarul macedonean Gherasim Konzulov, prezent la Vaslui cu ocazia Zilelor Culturale ale municipiului.

"Nu eram până acum foarte informat cu privire la ceea ce presupune funcţia de primar. Am constatat că este un post solicitant şi obositor, dar organizat. Am aplicat la acest concurs de proiecte din curiozitate. Eu mă gândeam să urmez o carieră în informatică – programare, un domeniu mai discret, în care nu eşti foarte expus, dar acum, după ce am văzut ce presupune şi un post ca funcţionar public, aş lua în calcul şi să profesez în acest domeniu", a declarat Silviu Cătălin Luca.

Cei trei elevi au primit din partea municipalităţii diplome şi premii în bani scriu cei de la dcnews.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img