News Flash:

Primaria Vaslui incepe distribuirea tichetelor sociale pentru copiii sarmani care merg la gradinita

6 Aprilie 2016
1671 Vizualizari | 0 Comentarii
Legea privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familiile defavorizate trebuie aplicata si la Vaslui.

Astfel, prezenta la gradinita a copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani, este stimulata prin acordarea unui tichet social in valoare de 50 de lei lunar. Stimulentul se acorda familiilor cu un venit net lunar de pana la 284 de lei pe membru de familie (dublul venitului minim garantat lunar pentru o persoana singura). Potrivit reprezentantilor Primariei Vaslui, stimulentul educational se acorda copiilor din familii defavorizate in conditiile in care sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele criterii: varsta minima a copilului este de 3 ani, iar varsta maxima este de 6 ani, impliniti dupa data de 1 septembrie a anului scolar curent; venitul lunar pe membru de familie este de pana la de doua ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoana singura, prevazut de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat. Copiii eligibili pentru acest program vor fi identificati de asistentii sociali din primarie, prin corelarea datelor preluate de la Serviciul Public Local de Evidenta a Persoanelor, de la medicii de familie, din baze de date ale beneficiarilor de venit minim garantat, alocatie pentru sustinerea familiei, alocatii de stat si alte beneficii, recensaminte ale gradinitelor de pe raza municipiului Vaslui, precum si prin vizite in teren.

 Daca se identifica un copil al carui parinte/parinti/reprezentantul legal are domiciliul in alta localitate, iar copilul merge la o gradinita de pe raza municipiului Vaslui, atunci parintele/reprezentantul legal va depune cererea de acordare si va ridica tichetele sociale pentru gradinita de la primaria localitatii unde are domiciliul. Daca se identifica un copil ai carui parinti sunt despartiti in fapt, se stabilește prin ancheta sociala cu cine locuiește copilul; daca parintii locuiesc in localitati diferite, primariile pot face schimb de informatii pentru a evita ca ambii parinti sa solicite tichete sociale pentru gradinita. Reprezentantii legali ai copiilor eligibili pentru acest program depun cereri si declaratii de propria raspundere insotite de documente care dovedesc componenta familiei si veniturile realizate. Verificarea datelor si informatiilor cuprinse in cerere si in documentele doveditoare pentru acordarea stimulentului, precum si prelucrarea datelor inscrise in cerere se realizeaza, in termen de maximum 15 zile de la data inregistrarii acestora, de personalul Directiei de Asistenta Sociala din compartimentul cu atributii specifice. Acordarea sau respingerea dreptului la stimulent se face prin dispozitie scrisa a primarului, in termen de maximum 5 zile de la finalizarea verificarii. Distribuirea lunara a tichetelor sociale pentru gradinita reprezentand stimulente educationale se face in baza dispozitiei primarului emise conform pana la data de 15 a lunii in curs, pentru luna anterioara, pentru toti beneficiarii din toate unitatile de invatamant prescolar cu sau fara personalitate juridica, de pe raza unitatii administrativ-teritoriale, de catre persoana desemnata, intre 8 si 15 ale lunii, pentru luna anterioara. Necesarul de fonduri pentru plata stimulentelor educationale sub forma tichetelor sociale pentru gradinita prevazute de lege, stabilit anual la elaborarea bugetului de stat, in baza numarului de beneficiari comunicat de unitatile administrativ-teritoriale, se asigura de la bugetul de stat, din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata, prin bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale.

invatamantul prescolar vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0928 (s) | 35 queries | Mysql time :0.033977 (s)