News Flash:

Primarii nu pot detine mai mult de doua mandate succesive

19 Noiembrie 2014
1380 Vizualizari | 1 Comentarii
Deputatii au adoptat tacit, astazi, o propunere legislativa prin care se limiteaza numarul de mandate succesive la doua in cazul alesilor locali - primarii, presedintii de consilii judetene si consilierii locali si judeteni.

Proiectul prevede ca nicio persoana nu poate indeplini succesiv functia de primar, consilier local, consilier judetean, presedinte consiliu judetean decat cel mult pentru doua mandate. Initiativa legislativa apartine deputatilor PDL Cezar Preda si Gheorghe Udriste.

Potrivit expunerii de motive, cei doi deputati democrat-liberali au considerat ca dupa doua mandate consecutive, alesii locali construiesc in jurul lor un sistem politic si institutional local in care orice competitie electorala locala reala devine imposibila si exista situatii concrete in care monopolul unei persoane sau al unui grup de persoane din jurul acesteia asupra resurselor unei comunitati a dus la acuzatiile de nepotism, conflict de interese sau coruptie.

De asemenea, 'reglementarea propusa va da posibilitatea si alesilor locali care s-au dovedit buni si corecti gospodari pe parcursul exercitarii celor doua mandate succesive sa revina in fruntea comunitatiii dupa un interval de patru ani'.

Camera Deputatilor este prima sesizata in acest caz. Proiectul a fost adoptat tacit, deoarece termenul de dezbatere si vot final din 15 octombrie a fost depasit.

Sursa: romaniatv.net
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 24 queries | Mysql time :0.044507 (s)