joi, 18 aprilie, 2024

Primarul din Wuhan, locul unde a izbucnit infectia cu coronavirul, anunta cati oameni s-ar mai putea imbolnavi

Distribuie:

Publicat:

Primarul din Wuhan, orașul care a fost punctul zero al declanșării infecției cu coronavirusul care a omorât 56 de persoane și a infectat peste 2.000 de oameni în China, a afirmat că se așteaptă să apară alte 1.000 de cazuri, informează Reuters.

Oficialul chinez a subliniat că în situația în care apar alte 1.000 de pacienți infectați cu noul coronavirus, acest lucru va pune o presiune imensă asupra infrastructurii orașului Wuhan.

Guvernul din Wuhan va grăbi construirea unor spitale specializate care să se ocupe de pacienții infectați, a spus Zhou Xianwang presei.

Presiunea în ceea ce privește necesarul de produse medicale, costume de protecți, măști, ochelarii s-a mai redus datorită donațiilor private, a adăugat el.

Wuhan, un oraș cu o populație de 11 milioane și capitala provinciei Hubei, a fost închis în încercarea de a control epidemia.

În social-media din China au circulat imagini cu sute de oameni înghesuiți pe coridoarele spitalelor care veniseră să se trateze de coronavirus, iar oamenii s-au plâns de prețurile piperate la produse alimentare vitale, cum ar fi legumele.

Zhou Xianwang a insistat, duminică, pentru stabilizarea prețului la mâncare și o aprovizionare amplă cu alimente.

La rândul său, guvernatorul provinciei Hubei Wang Xiaodong le-a spus reporterilor, în timpul conferinței, că este „chinuit” de gândul că ar fi responsabil pentru epidemie.

În acest moment au fost confirmate peste 2.000 de cazuri de infecție cu noul coronavirus la nivel mondial, cele mai multe fiind în China, iar bilanțul deceselor a ajuns la 56, potrivit datelor făcute publice duminică de autoritățile de la Beijing.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img