joi, 28 martie, 2024

Primavara electorala la Vaslui.Iata soselele care au intrat la reabilitare!

Distribuie:

Publicat:

Vremea frumoasa de afara i-a scos la lucru pe drumarii din judet, care in perioada urmatoare vor efectua lucrari de reparatie si intretinere a drumurilor judetene care s-au deteriorat in perioada rece si necesita interventie. Saptamana aceasta se lucreaza la Urlati, in comuna Dimitrie Cantemir, in Averesti, Crand, Bogdanesti si Dumitroaia.

„Lucrarile sunt concentrate in anumite zone ale judetului, unde sunt drumuri care s-au mai stricat peste iarna, astfel incat costurile sa fie optimizate. Saptamana aceasta lucram pe o anumita zona, in perioada urmatoare vom lucta in alte puncte situate aproximativ in aceea si zona, in functie de felul in care au iesit drumurile din sezonul rece, fiindca avem si locuri in care dumurile nu s-au deteriorat”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui, Vasile Mihalachi.

Despre multe drumuri judetene sau nationale din Vaslui se poate spune ca au urme de asfalt printre gropi. Soselele sunt atat de stricata, pe distante lungi, incat soferii sunt exasperati. Cele mai multe gropi au aparut odata cu incalzirea vremii. Ca in fiecare an sezonul rece lasa in urma sute de cratere in asfalt. Judetul Vaslui are una dintre cele mai proaste infrastructuri rutiere din tara. Din cei peste 1.000 de kilometri de drumuri judetene, un sfert sunt pietruite iar o treime sunt de pamant. In timp ce soferii isi rup masinile in gropi, autoritatile ridica din umeri si spun ca nu au bani sa asfalteze. Multe drumuri care leaga diferite localitati sunt aproape impracticabile. Situatia este cu adevarat dramatica pe drumurile comunale. In comunele Vutcani, Rosiesti, Solesti, de exemplu, exista drumuri judetene care s-au transformat in capcane pentru soferi. In timp ce in alte zone din tara se vorbeste despre autostrazi moderne, la noi sunt circa 300 de kilometri de drumuri de pamant, iar alte sute de kilometri sunt doar pietruite. Vasile Mihalachi a precizat ca in perioada urmatoare, o prioritate va fi si repararea drumurilor care duc spre manastiri, avand in vedere ca se apropuie sarbatorile pascale si foarte multi oameni vor sa mearga pentru Slujba de Inviere la alte biserici decat cele din orase. „De Pasti, multi credinciosi vor sa mearga la manastiri, pentru ca avem in judet locuri foarte frumoase. Pentru a le facilita accesul catre lacasele de cult celor interesati, am discutat cu conducerea SC Lucrari Drumuri si Poduri si am stabilit un grafic de lucrari pentru drumurile care duc la manastiri. Ca in fiecare an, incercam sa facem lucrari de cosmetizare acolo unde este cazul. Am vrea sa facem lucrari de amploare pe toate drumurile din judet, dar mai carpim, mai plombam, fiindca resusele financiare sunt limitate si trebuie sa ne descurcam cu ceea ce avem”, a declarat Vasile Mihalachi. Referitor la drumurile nationale care fac legatura cu judetele Bacau si Neamt, drumuri care nu intra in sfera de responsabilitate a Consiliului Judetean Vaslui, dar care sunt foarte deteriorate, vicepresedintele institutiei a primit asigurari ca in perioada urmatoare vor fi facute plombari. Reprezentantii Companiei de Drumuri Nationale au precizat ca nu vor fi facute lucrari de anvergura pe aceste artere, dar ca drumurile vor fi reparate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img