joi, 25 aprilie, 2024

Primele marturii ale UCIGASULUI care a OMORAT un politist rutier: “M-am trezit cu cineva pe capota si…”

Distribuie:

Publicat:

Marturii din spatele gratiilor ale omul de afaceri turc care l-a ucis, acum doi ani, pe agentul-sef principal Gheorghe Ionescu, poreclit “Dulaul” dupa ce l-a luat pe capota bolidului sau, in Capitala. Reamintim ca omul de afaceri a fost condamnat la peste 23 de ani de inchisoare dupa ce l-a ucis pe politistul care incerca sa-l opreasca in trafic pe un bulevard din Bucuresti.

Abdullah Atas spune, intr-un interviu pentru Libertatea, ca regreta fapta sa si ca pur si simplu nu si-a dat seama de ce a facut atunci.

“Am gresit. (…) Eu am facut pacatul acesta. (…) Vreau sa cer cu toata sinceritatea scuze de la familia domnului Ionescu.”, spune turcul.

Atas a vorbit si despre noaptea incidentului.

“Am incercat sa fac dreapta ca sa am unde sa pot sa ma opresc. M-am trezit cu cineva pe capota si am intrat intr-un soc. (…) Mi-era frica pentru ca in momentul respectiv m-am gandit ca voi fi impuscat 100%. (…) In momentul in care a murit, pur si simplu am stat si am plans. (…) Nu am avut intentie sa-i iau viata. Doamne fereste!”, a declarat Abdullah Atas.

Pe fiul sau, sustine omul de afaceri, l-a vazut pentru prima data dupa un an si jumatate de la accident.

“In tot timpul acesta mi-am vazut baiatul doar in pozele pe care mi le-a aratat sotia la vizite. Nu am putut sa aduc copilul aici. Avea cinci ani cand am fost arestat. Era prea mic. Stia ca sunt in Turcia pentru afaceri. Acum trei luni l-am adus aici, la vizita la ”masa”, nu la ”geam”. Mi-a sarit de gat, m-a strans in brate, am plans amandoi… A spus ca ii este dor de mine…Nu si-a dat seama ca e puscarie. Stie doar ca e ceva de armata. E dureros, dar incerc sa fiu cat mai puternic. “, spune Atas.

Abdullah Atas, omul de afaceri turc care l-a accidentat in 2015 pe politistul Gheorghe Ionescu, decedat ulterior din cauza ranilor, a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 23 de ani si sase luni inchisoare pentru omor calificat, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului si parasirea locului accidentului.

Pe latura civila, tribunalul a decis ca Abdullah Atas sa plateasca in total 400.000 euro, reprezentand daune morale catre trei parti civile -Cristina Ionescu, Dumitru Ionescu si Elena Mihai. De asemenea, el va plati daune materiale de 88.134 lei catre Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img