vineri, 29 martie, 2024

Primele masuri pentru combaterea raspandirii coronavirusului la Husi

Distribuie:

Publicat:

 

In dimineata zilei de joi, 12 martie, la sediul Primariei din Husi, s-a desfasurat o intrunire a Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta . La aceasta intalnire a participat primarul municipiului cat si reprezentantii ai tuturor structurilor MAI si MAPN. In cadrul acestei intalnirii de lucru s-au luat mai multe masuri menite sa combata eventuala raspandire a coronavirusului . Practic, sunt interzise adunarile publice, a fost inchisa Biblioteca Municipala si afterschoolul, scolile si locurile de joaca vor fi dezinfectate. Discotecile isi vor sista activitatea pentru o perioada determinata.

 

“In cea de a doua sedinta a comitetului de urgenta, am incercat sa gasim niste solutii in asa fel incat sa avem o preventie, sa reusim sa limitam cat mai mult intalnirile dintre persoanele bolnave si cele sanatoase, pentru a putea evita cat de mult posibil raspandirea COVID-19.

Astfel, am decis sa inchidem Biblioteca Municipala "Mihai Ralea", toate discotecile, sa dezinfectam scolile pana cand copiii se vor intoarce din vacanta, sa dezinfectam locurile de joaca pentru copii, aprovizionarea cu solutii pentru o eventuala dezinfectie a strazilor din municipiu precum si intocmirea de materiale publicitare de informare, scrise si digitalizate.

 

Am luat legatura cu reprezentantii Spitalului Municipal si acestia mi-au comunicat faptul ca ne aflam intr-o etapa in care putem face fata unui anumit numar de persoane.

 

Tot in comitetul de urgenta am stabilit cine se va ocupa de cumparaturile persoanelor care nu pot sa le faca, mai exact cei de la Politia Locala, impreuna cu cei de la Asistenta Sociala, insa nu vor intra in contact cu persoanele in cauza.

Totodata, se va face o ancheta sociala si daca va fi cazul, pentru persoanele fara venit, izolate la domiciuliu, vom aloca cele necesare pentru supravietuire". declara pentru bzv.ro – Ioan Ciupilan  – primar Husi

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img