joi, 25 aprilie, 2024

Primele semne de cancer care apar pe… maini

Distribuie:

Publicat:

Cel putin asta sustin oamenii de stiinta britanici, care atrag atentia asupra modificarilor care apar la nivelul palmelor in cazul in care cancerul s-a instalat in organism. Primele semne de cancer, vizibile pe maini, sunt crapaturile, iritatiile, petele rosii, umflaturile, bataturile, de altfel, lesne de observat.

Din nefericire, aceste semne sunt, adesea, ignorate sau subestimate, astfel incat bolnavul nu se prezinta la timp la medic. Cand un cancer este depistat intr-o forma precoce, sansele de vindecare completa sunt foarte mari.

Fii atenta, asadar, la orice transformare, oricat de mica ar fi ea, la nivelul palmelor si prezinta-te la medic! Este mult mai bine sa pierzi' cateva ore la cabinetul medical si la laboratorul de analize si sa ai certitudinea ca nu este vorba de cancer, decat sa nu pierzi' acest timp si sa te autoconvingi ca nu este vorba decat despre o consecinta a stresului, a oboselii sau a alimentatiei deficitare si nu este nimic grav.

Cele mai multe persoane care au cancer ajung sa piarda in greutate, la un moment dat. O pierdere in greutate mai mare de 5 kilograme sau mai mult din motive inexplicabile poate fi semn de cancer. Se intampla cel mai adesea in cazul cancerului de pancreas, de stomac, de esofag sau de plamani.

Febra este des intalnita in cazul pacientilor cu cancer, dar de cele mai multe ori dupa ce boala s-a raspandit in corp. Aproape toate persoanele cu cancer experimenteaza acest simptom, in special daca boala sau tratamentul a afectat si sistemul imunitar, din care cauza organismul face fata mai greu infectiilor. Sunt mai putine cazurile in care febra este un semn precoce care anunta cancerul, asa cum se intampla in cazul caccerelor de sange – leucemii si limfoame.

Oboseala extrema care nu trece oricat te-ai odihni poate fi un simptom important al cancerului care se dezvolta. Însa, oboseala poate fi prezenta si in cazuri precoce ale leucemiilor, in unele cancere de colon sau de stomac, cancere care produc pierderi de sange care nu sunt evidente.

Cancerele osoase sau testiculare sunt insotite inca din stagiile incipiente de durere. O durere de cap care nu trece indiferent de tratamentul administrat poate anunta o tumora la creier. Durerea de spate poate fi un semn al cancerelor de colon, rect sau de ovar. Cel mai adesea, durerea apare atunci cand cancerul a metastazat, adica s-a raspandit in organism.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img