miercuri, 24 aprilie, 2024

Primul din cei 7 violatori din Vaslui a fost eliberat. Ce interdictii a primit de la judecatori

Distribuie:

Publicat:

Prima eliberare conditionata in dosarul celor sapte violatori din Vaslui a fost pusa in aplicare marti 12 iunie. Alin Rotaru Dumitru a parasit Penitenciarul Vaslui. Procurorii Vasluieni au fost de acord cu eliberarea conditionata si nu au contestat decizia.

Alin Rotaru (21 ani), mezinul grupului celor sapte violatori, a parasit Penitenciarul Vaslui marti in jurul orei 13.30. Tanarul nu a facut nicio declaratie si nu si-a ridicat privirea din pamant, de la iesirea pe usa inchisorii si pana la masina rudelor care in asteptau in imediata apropiere.

Rotaru era elev la data comiterii faptelor (2014) si a fost condamnat la 6 ani si patru luni inchisoare in baza acordului de recunoastere. Tanarul a achitat victimei daunele morale, luna trecuta dupa ce familia a constatat ca judecatorii au respins eliberarea conditionat a tanarului care primise cea mai mica pedeapsa tocmai pentru ca nu si-a respectat obligatiile civile.

Odata cu decizia liberarii conditionate, Judecatoria Vaslui a  a dispus ca intervalul cuprins intre data liberarii conditionate si data implinirii duratei pedepsei sa constituie termen de supraveghere pentru condamnat. Astfel, pana la data la care se implineste termenul integral al pedepsei, Alin Rotaru trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere: sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Vaslui, la datele fixate de acesta; sa primeasca vizitele persoanei desemnate cu supravegherea sa; sa anunte, in prealabil, orice schimbare a locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile; sa comunice schimbarea locului de munca; sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta. 

Potrivit hotararii prin care s-a dispus condamnare, dupa executarea integrala a pedepsei Alin Rotaru, dar si ceilalti sase tineri, are interzis dreptul de a comunica cu victima, cu parintii acesteia, de a se apropia de acestia, de locuinta victimei si a parintilor acesteia, pentru o perioada de 2 ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img