joi, 28 martie, 2024

Prin parteneriatul cu Veolia Romania, Petrolul Ploiesti a scapat de grijile financiare – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Madalin Mihailovici, directorul general Veolia Romania, cel  care a fost initiatorul unui parteneriat cu echipa Petrolul Ploiesti, a sustinut  vineri o conferinta de presa  in incinta stadionului Ilie Oana. Ploiestean si suporter din copilarie al lupilor, Mihailovici a adus precizari legate de parteneriatul dintre compania pe care o conduce si echipa de fotbal. 

“Consider ca este cel putin o premiera nationala ca o echipa atat de frumoasa, care din anumite motive, a ajuns in liga a patra, sa faca un parteneriat cu un numarul unu mondial, adica Veolia. Nu suntem sponsori, suntem parteneri. Ne-am dori ca toata suflarea ploiesteana sa inteleaga ca este un proiect curat, frumos, ca dorim sa facem performanta. Dar i-as ruga pe cei nerabdatori, care vor performante peste noapte, sa aiba rabdare”, a declarat Mihailovici. Conform acestuia, Veolia este un partener care va sprijini financiar Petrolul, an de an, cu un buget necesar tuturor obiectivelor propuse: promovarea pana in Liga I, castigarea Cupei Romaniei si participarea in cupele europene. 

”Am preferat sa muncim..astfel sa ne mindrim cu un proiect unic in Romania”

“Am refuzat sa cumparam locuri in diviziile superioare. Am preferat sa muncim, sa pornim de jos, in liga a patra, astfel incat sa ne mandrim cu un proiect unic in Romania. Am fost sa vad cum functioneaza cluburi precum Sporting si Benfica Lisabona, tin in permanenta legatura cu colegii mei de la Olimpique Lyon. Nu sunt genul care sa iasa dupa fiecare victorie in conferinta si sa ma laud ca, dupa ce a marcat un gol,  ca jucatorul cutare valoreaza milioane de euro. Am incercat sa transferam jucatori cunoscuti, insa am fost refuzati pentru ca evoluam in liga a treia. Anul viitor se vor mai schimba lucrurile”, a punctat Mihailovici. 

Nu exista imixtiuni in formarea echipei

Despre implicarea sa la echipa si presupusele telefoane date bancii tehnice, in timpul partidei cu Viitorul Domnesti, scor 3-1, care ar fi condus la schimbari imediate de jucatori, Madalin Mihailovici a tinut sa precizeze urmatoarele. „In viata mea, nu am dat telefoane la banca tehnica. Nu este problema mea, nu ma pricep. Am considerat ca trebuie sa am in jurul meu oameni de calitate, in care sa am incredere. Daca am intrat in vestiar, am facut-o sa le spun jucatorilor sa aiba incredere in ei, pentru ca sunt cei mai buni. Intotdeauna le voi cere determinare, nimic altceva. Iar suporterilor, le cer rabdare. E nevoie de timp pentru a avea rezultate”. De rezultate bune insa nu se poate plinge nimeni. Echipa este neanvinsa de un an si este lider in Liga3.

La randul sau, antrenorul Tavi Grigore a tinut sa-l completeze pe seful Veolia, precizand ca „la scurt timp dupa nefericita faza in care Daniel Chirita a fost depasit de acel copil de la Viitorul Domnesti, la faza golului oaspetilor, am decis sa scot imediat la incalzire trei jucatori, unul dintre acestia fiind Jean Prunescu, cel care a si intrat ulterior pe teren. Mai mult, eu nu iau niciodata telefonul pe teren”.

Mircea Dridea: Echipa nu e a noastra, e a ploiestenilor

Si Mircea Dridea, presedintele onorific al Petrolul, a tinut, sa puncteze: “ echipa nu este a noastra, cum spun unii, nici a noastra celor care am fost pe teren, este echipa orasului iar toti care locuiesc aici si iubesc echipa ar trebui sa o sustina, Din pacate sunt insa si oameni de la care am avut asteptari si m-au dezamagit. Dupa cei care au falimentat echipa, avem obligatia morala sa aducem echipa acolo unde a fost”.

Acest parteneriat, incheiat dupa toate rigorile legii, este modul  Veolia de a da ceva inapoi comunitatii care a primit-o in mijlocul iei. Marile companii au aceasta politica de responsabilitate sociala, numita social responsibility. In alta ordine de idei, Petrolul Ploiesti este neanvinsa de un an si se afla pe primul loc in liga a 3-a.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img