vineri, 19 aprilie, 2024

Printul Charles va fi prezent la inmormantarea Regelui Mihai

Distribuie:

Publicat:

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, a spus, duminica, la Antena 3, ca la inmormantarea Regelui Mihai va participa printul Charles si un reprezentant al Casei Regale a Spaniei.

"Din cate am inteles, a confirmat deja printul Charles (prezenta la inmormantare – n.r.)", a declarat Vasile Banescu, duminica, la emisiunea News Magazine, la Antena 3.

Regele Mihai I al Romaniei a murit marti, la ora 13, ora Romaniei, la resedinta privata din Elvetia.

Regele Mihai va fi inmormantat sambata, 16 decembrie, la Curtea de Arges.+
Profesor de istorie, marturie incredibila dupa moartea Regelui Mihai. Cu lacrimi in ochi a spus: "Rog iertare de la Majestatea Sa! Am predat lectii mincinoase de istorie la elevii mei"

Sute de oameni au venit si sambata sa-i aduca un ultim omagiuMajestatii Sale Regele Mihai. Cu lacrimi in ochi, romanii au adus flori si au aprins lumanari in locul unde, in urma cu 77 de ani, Regele Mihai depunea juramantul. Printre ei s-a aflat si un profesor de istorie, care a venit sa isi ceara iertare ca si-a mintit elevii in legatura cu viata Regelui Mihai, obligat fiind, de comunisti, informeaza Digi24.

Profesor de istorie, cu lacrimi in ochi: „Am venit ca sa-mi… sa rog de iertare la Majestatea Sa, ca pana prin anii '80 am predat lectii mincinoase de istorie la copiii mei, la elevii mei. Am venit sa le cer iertare elevilor, care acum sunt mari, ca i-am mintit. Ar trebui sa facem mai mult si ar trebui ca toate televiziunile sa faca un pact si de acum incolo, sa vorbim cu adevarat despre monarhie si virtutile monarhiei.

Le-am spus copiilor ca Regele Mihai a vandut, ca a plecat cu vagoane de aur si saracul nu a plecat. Dar asa am fost invatati. Si, din pacate, cum am cazut eu in plasa au cazut multi. Si astazi sunt rataciti. Si din cauza aceasta, noi nu l-am aparat atunci cand a fost alungat, dupa Revolutie. Si regret enorm ca daca s-ar fi asezat lucrurile asa cum trebuia, pentru ca abdicarea lui a fost ilegala, si Constitutia din 1923 ar trebui sa fie astazi in viata, sigur, cu mici adaugiri si cu rectificari pentru prezentul pe care il traim, daca acest lucru ar fi fost posibil, eu va garantez ca aveam alta clasa politica. Am avut presedinti derbedei, care ei au dezbinat si ne dezbina. Or, Regele ne invata un lucru enorm si ii invata pe oamenii politici ce inseamna demnitatea si ce inseamna sa fii in slujba poporului. Dumnezeu sa-l odihneasca si sa ne vegheze de acolo. Iar eu va spun asa: Patriarhul Teoctist a spus despre rege ca este cel mai apropiat roman de Dumnezeu. Regele s-a dus acolo la El si de acolo, Dumnezeu ii va auzi rugaciunile pentru poporul sau. Eu ma simt ca un om din popor pe care m-a iubit fara sa ma cunoasca. Acest Mare Om!”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img