vineri, 19 aprilie, 2024

Probabil cel mai bun fruct pentru persoanele care fumeaza

Distribuie:

Publicat:

Chiar daca una dintre solutiile benefice sanatatii tale este renuntarea definitiva la cosnumul de tutun, efectele fumatului se pot resimti si peste ani in organismul tau, motiv pentru care este indicat sa consumi cat mai des posibil un fruct bogat in vitamina C, K, E, acid folic, potasiu, beta-caroten, luteina, fibre, magneziu.

Practic tot ce ai nevoie se gaseste sub coaja paroasa a minunatului fruct exotic numit kiwi.

Sursa extraordinara de antioxidanti

Simpla introducere a acestui fruct in alimentatia ta te va proteja de efectul neplacut al poluarii, a oxidarii celulare produse de tutun dar si impotriva imbatranirii premature.

Ajuta la imbunatatirea tranzitului intestinal datorita cantitatii mare de fibre pe care le contine si te ajta sa scapi de surplusul de kilograme.

In combinatie cu alte fructe si leguminoase te va scapa de neplacuta constipatie si va mentine nivelul de zahar si de colesterol din singe sub control.

Protejeaza sistemul cardio vascular

Cercetatorii norvegieni au ajuns la concluzia ca un consum de 2-3 kiwi pe zi timp de o luna va scade numarul trigliceridelor si va reduce agregarea plachetara, in felul acesta vei fi protejat de maladiile ce pot aparea la nivelul sistemului cardio vascular.

Ține cont de faptul ca un singur kiwi iti va furniza 95% din necesarul de vitamina C de care organismul tau are nevoie.

Si in plus de asta, vitamina C este indispensabila in cazul fumatorilor. Mai ales ca imunitatea lor poate avea de suferit, o doza vitaminica este mereu binevenita.

Fibrele furnizate sunt eficiente si pentru a tine colesterolul sub control in felul acesta evitand instalarea aterosclerozei.

Te protejeaza de cancerul de colon

Si asta tot datorita cantitatii mari de fibre care va contribui la un tranzit intestinal corect, evitand astfel aparitia constipatiei sau a ocluziei intestinale.

Vei elimina mult mai usor rezidurile din colon.

In cazul in acre suferi de astm sau te confrunti cu tuse nocturna un fruct de kiwi te va face sa uiti de aceasta problema deoarece are actiune si asupra problemelor respiratorii, tocmai datorita continutului bogat de vitamina C.

Marea cantitate de antioxidanti ajuta pielea sa combata imbatranirea prematura si sa o protejeze de actiunea radicalilor liberi.

sursa: clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img