marți, 19 martie, 2024

Probleme din ce in ce mai mari pentru Ikea. Compania, fortata sa recheme 29 de milioane de dulapuri, dupa ce opt copii au murit

Distribuie:

Publicat:

Ikea a relansat apelul asupra cumparatorilor pentru a inapoia aproximativ 29 de milioane de dulapuri si sertare dupa moartea unui al optulea copil, scrie Independent. 
Moartea unui copil din California, care a fost prins sub un dulap Ikea Malm in mai, a ridicat intrebari daca Ikea a raspandit in mod eficient apelul de rechemare a produselor, care a fost anuntat pentru prima data in iunie 2016. Retailerul suedez si organele federale de reglementare a sigurantei solicita clientilor sa ia masuri imediate pentru a ancora corespunzator mobilierul sau pentru a il da inapoi in magazin.

Apelul, care se aplica numai clientilor din Statele Unite si Canada, este pentru dulapurile pentru copii mai inalte de 59.69 cm si pentru obiectele de mobilier pentru adulti mai inalte de 74.93 cm. Clientii ar trebui sa contacteze Ikea pentru un kit gratuit de montare pe perete. Compania se ofera, de asemenea, sa trimita echipaje pentru a le atasa in casa. In plus, Ikea ofera rambursari complete pentru oricine nu mai doreste mobila. Clientii ii pot aduce intr-un magazin sau Ikea ii va ridica personal.

Cel putin opt copii sub varsta de trei ani au fost ucisi dupa ce dulapuri au cazut peste ei, potrivit CPSC. Prima moarte a avut loc acum 28 de ani, iar celelalte au avut loc dupa 2002.

Petersson a spus ca mai mult de un milion de dulapuri au fost returnate sau ancorate pe pereti cu ajutorul companiei din 2015, cand Ikea a oferit pentru prima data kituri gratuite de montare pe perete.

Ikea a spus ca produsele retrase sunt vandute cu instructiuni in care se precizeaza ca acestea trebuie sa fie atasate de pereti. Petersson a subliniat faptul ca obiectele de mobilier nu reprezinta un pericol atunci cand acest lucru este facut. Revocarea este pentru toate dulapurile si sertarele Ikea care nu respecta standardele industriale ale SUA in domeniu, fiind incluse 8 milioane de unitati care au fost vandute din 2002 pana in iunie 2016. Peterson a spus ca Ikea a incetat sa vanda produse care nu respecta standardele din Statele Unite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img