miercuri, 24 aprilie, 2024

Probleme grave de sanatate care sunt corelate cu migrenele

Distribuie:

Publicat:

Nu multe dintre noi considera migrenele o problema foarte mare, de multe ori le asociem cu oboseala sau stresul, dar acestea au fost corelate si cu alte probleme de sanatate.

1. Accident vascular cerebral. Pentru o treime din populatia care sufera de migrene, aceste dureri de cap sunt acompaniate de o aura – atunci cand incepi sa vezi lumini sau puncte, de asemenea simti cum iti amortesc mainile sau nu iti mai simti fata. Daca aceste lucruri iti sunt familiare, si esti o femeie intre 35 si 45 de ani, poti risca sa suferi de un accident vascular cerebral ischemic. Pastilele de contraceptie si fumatul pot creste riscul, asa ca daca suferi de aceste migrene cel mai bine ar fi sa folosesti alta metoda de protectie si desigur, nu fuma.

2. Probleme cu inima. Migrenele pot creste riscul de a avea o boala cardiaca si, desi doctorii nu au gasit anumite recomandari pentru preveni acest lucru, evitatul fumatului si folosirea prezervativului ca metoda de contraceptie sunt doua lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare. Daca nu ai un regim alimentar echilibrat sau bei cafea desi nu o faci regulat si nu dormi suficient toate acestea iti pot cauza problemele cardiace. Din aceasta cauza este recomandat pentru cei care sufera de migrene sa aiba un program controlat de alimentatie si odihna, pe care sa il respecte.

3. Fibromialgia. Jumatate din numarul celor care sufera de aceasta boala cronica, care cauzeaza dureri de muschi, au si migrene. Motivul este necunoscut, dar este posibil ca cele doua sa impartaseasca acelasi cauze, cum ar fi abilitatea corpului de a controla durerea. Deoarece aceste doua probleme de sanatate sunt corelate, este recomandat sa vorbesti cu doctorul tau daca suferi de una dintre ele.
 
4. Depresia. Migrenele apar mai des la oamenii care sufera de bipolaritate sau depresie. Daca ai migrene foarte des este foarte posibil sa suferi de depresie, arata studiile. Nu este clar daca migrenele sunt cele care cauzeaza depresia, dar stilul tau de viata poate contribui la prevenirea durerilor de cap. Este recomandat sa faci o plimbare de 20 de minute afara si sa ai un somn potrivit nevoilor tale.

5. Anxietatea. Aproape 50% din oamenii care sufera de migrene cronice au probleme cu anxietatea. O migrena poate fi considerata cronica atunci cand ai 15 sau mai multe episoade pe luna. Expertii cred ca unii oameni ajung sa sufere de anxietate deoarece au migrene cronice.

6. Paralizia Bell. Un studiu realizat in anul 2014 si publicat in Jurnalul Neurologia a aratat ca oamenii care sufera de migrene sunt mult mai predispusi sa dezvolte aceasta paralizie, o boala care se manifesta prin paralizia faciala. Desi nu este clar de ce cele doua au legatura, o echipa de medici a concluzionat ca inflamatia, problemele cu inima si circulatia sangelui se nunara printre factori.

7. Boala Parkinson. Daca migrenele tale sunt acompaniate de o aura (flash-uri de lumina) riscul sa suferi de boala Parkinson este mult mai mare. Mai ales daca suferi de aceste migrene atunci cand esti la varsta mijlocie.

8. Epilepsie. Oamenii care au dureri de cap sunt de doua ori mai predispusi sa sufere de epilepsie iar cei care sufera de epilepsie sunt de doua ori mai predispusi sa sufere de migrene. sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img