sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Probleme la sistemul informatic al ANAF. Contribuabilii nu mai pot efectua plati

Distribuie:

Publicat:

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat marti ca o serie de aplicatii pentru contribuabili vor fi nefunctionale din cauza unor lucrari de mentenanta.

”Astazi, 11 iulie, serviciile informatice ale ANAF vor suporta lucrari de mentenanta, fapt pentru care o serie de aplicatii pentru contribuabili vor fi nefunctionale”, se arata in comunicat.

Modernizarea informatica a Fiscului, prin programul finantat de Banca Mondiala demarat in 2013, este doar pe hartie, pentru ca din 2015 pana acum nu s-a mai intamplat nimic, iar temenul de realizare a Proiectului de Modernizare a Administratiei Fiscale a fost amanat din 2018 pana in 2021, a declarat luni presedintele ANAF, Bogdan Stan, intr-un interviu acordat postului de radio RFI Romania.

Seful ANAF a avansat ca solutie pentru imbunatatirea rapida a situatiei inlocuirea contractelor de intretinere cu un contract de asigurare a functionarii infrastructurii IT a ANAF.

Premierul Mihai Tudose a afirmat luni, la Parlament, ca presedintele ANAF are la dispozitie o luna pentru a-si dovedi eficienta la conducerea institutiei, in conditiile in care a primit o fisa de parcurs.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img