joi, 28 martie, 2024

Procesul “Antena Group-RCS&RDS”, aproape de final. Procurorii cer pedepse mai mari pentru Camelia si Dan Voiculescu si Sorin Alexandrescu

Distribuie:

Publicat:

Procesul “Antena Group-RCS&RDS” se apropie de final, la termenul de vineri procurorii cerand pedepse pentru inculpati, respectiv 9 ani si 4 luni pentru Sorin Alexandrescu, o pedeapsa cu executare orientata spre mediu pentru Camelia Voiculescu si pentru Dan Voiculescu o pedeapsa intre 7 si 12 ani.

Procurorii au solicitat, la termenul de vineri al procesului “Antena Group-RCS&RDS” desfasurat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pedepse mai mari pentru inculpati.

Astfel, DNA a cerut o pedeapsa intre mediu si maximum, adica 9 ani si 4 luni, cu executare, pentru fostul director general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, acuzat de santaj. Procurorii au cerut instantei sa aiba in vedere numarul mare de acte materiale, faptul ca Sorin Alexandrescu a savarsit fapta printr-un trust de presa, valoarea foarte mare, dar si conduita inculpatului, respectiv faptul ca a negat fapta de care e acuzat. In prima instanta, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis condamnarea lui Sorin Alexandrescu la trei ani si sase luni de detentie.

Pentru Camelia Voiculescu, acuzata de complicitate la santaj, procurorii au cerut, vineri, o pedeapsa cu executare orientata spre mediu, cu inlaturarea circumstantelor atenuante, avand in vedere ca a incercat sa influenteze martorii. In prima instanta, Camelia Voiculescu a primit doi ani de inchisoare cu suspendare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img